Administratorul terasei Madam, reclamat la Parchet

Cea mai în vogă terasă din centrul municipiului Târgu Jiu i-a adus proprietarului său un dosar penal. Poliția Locală Târgu Jiu a sesizat Parchetul Local cu privire la faptul că terasa a fost construită fără autorizație. Este al doilea caz de acest gen.

Calea Eroilor din Târgu Jiu are un regim special în privința construcțiilor, deoarece este strada care leagă parcurile în care se află operele lui Constantin Brâncuși: Masa Tăcerii, Poarta Sărutului, Coloana Infinitului.

Pentru că autorizațiile se obțin greu, afaceriștii merg pe calea ușoară, aceea de a construi fără autorizație. Un prim caz a fost semnalat la începutul lunii iulie, când un jurnalist a demonstrat că terasa aflată peste stradă de Poarta Sărutului nu are autorizație de construire. Terasa aparține fratelui șefului de la Poliția Locală Târgu Jiu, care a demolat însă terasa peste noapte. Poliția a deschis atunci un dosar penal, cu care nu se știe ce s-a întâmplat.

Interesant este că Poliția Locală a verificat și concurența terasei demolate și a aflat că, la câteva zeci de metri distanță, o altă terasă a fost construită fără autorizație de la primărie. Firma BD&CA Company, administrată de Bogdan Căruntu, s-a ales astfel cu plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Potrivit unui document al Poliției Locale, plângerea penală a fost făcută pe 26 iulie, dar iată că a trecut aproape o lună și terasa funcționează fără probleme. Asta deși chiar șefa de la Urbanism, Ermina Pasăre, scrie într-un document eliberat în baza legii liberului acces la informațiile de interes public că „nu există autorizație de construire eliberată pentru terasa din fața restaurantului Madam”. Pasăre nu explică dacă era sau nu necesară o autorizație, dar arată că Poliția Locală are atribuții în ceea ce privește disciplina în construcții.

La cum se mișcă instituțiile statului, probabil că vor mai trece câțiva ani până când vom afla dacă terasa Madam funcționează legal sau nu.

Galerie foto


Vizualizări: 12,741

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: