Admisă la un colegiu de prestigiu din Londra, nu are bani de cazare şi transport

Daniela Popescu este o gorjeancă din Stejari care a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” şi care a fost admisă la Royal College of Music din Londra. Chiar dacă a fost admisă cu bursă, Daniela are nevoie de sponsori pentru cazare şi transport.

Ziua Imnului a fost aniversată vineri şi la Târgu Jiu. Tânăra soprană Daniela Popescu a intonat „Deşteaptă-te, române” în Piaţa Prefecturii, în prezenţa autorităţilor judeţului.

Tănăra soprana, Daniela Popescu, nu se poate bucura de faptul că este aproape de a-şi vedea visul împlinit. Aceasta a absolvit Liceul de Muzică „Dinu Lipatti” a fost admisă la Royal College of Music din Londra. Chiar dacă a fost admisă cu bursă, Daniela are nevoie de sponsori pentru cazare şi transport. „Am susţinut audiţie la Royal College of Music din Londra, unde am fost admisă cu bursă. Din păcate, bursa acoperă doar taxa de şcolarizare. Am nevoie de sprijin financiar pentru cazare, masă şi  transport. Este unul dintre cele mai mari colegii de muzică din lume, este un vis pentru mine ca să pot studia acolo”, a declarat Daniela Popescu. Tânăra soprană consideră că acest colegiu din Londra îi „va deschide mai multe porţi” în domeniul muzicii canto”. „Mi-aş fi dorit ca România să deschidă mai multe porţi în domeniul canto-clasic, dar poate cândva vom ajunge să-l îmbunătăţim. Mi-am seama cât de mult iubesc ţara aceasta atunci când am plecat să dau probele în Anglia. Am zis că înnebunesc pentru că nu era ţara mea, nu erau prietenii mei acolo”, a precizat Daniela Popescu.

Studiile la „Dinu Lipatti”, tot cu sponsori

Daniela Popescu va începe cursurile pe data de 19 septembrie, însă pe 12 septembrie va trebui să fie în Londra pentru a rezolva problema cazării. „Mama Danielei spune că şi pentru cei patru ani de studii în Bucureşti, tânără a avut nevoie de sponsori. „Merita să fie admisă la Londra sau la oricare conservator din lume pentru că a muncit foarte mult, iar munca trebuie întotdeauna răsplătită. Vreau să vă spun că datorită sponsorilor ei, domnul Viorel David de la Artego şi Clubul Rotary, a fost posibilă continuarea studiilor la Bucureşti. Sper ca în continuare să găsim sponsori tot din Gorj, din România pentru ca Daniela să-şi poată continua studiile”, a declarat mama Danielei. Singurul venit al familiei Danielei Popescu este salariul mamei de asistent medical. „Eu lucrez ca asistent medical, am un salariu modest, e singurul salariu şi ne putem permite”, a precizat mama Danielei Popescu. 

REGAL

Daniela Popescu este şi bursieră a Fundaţiei Principesa Margareta a României, de unde primeşte anual 2.000 de euro. Fundaţia are 12 bursieri şi a organizat pentru aceştia spectacole deosebite la Palatul Elisabeta şi Ambasada Italiei.
 

Galerie foto


Vizualizări: 6,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: