Adresele, primarii și prefectul. "În fiecare zi trimite hârtii!"

"Primarii au ajuns să dea socoteală unui prefect numit politic!" E supărarea primarului din Dănești, după ce se plânge ar fi fost asaltat cu tot felul de adrese semnate de prefect prin care i se cer tot felul de explicații. Ultima dată, primarului i-ar fi fost cerut raportul de activitate și atunci a răbufnit. În replică, prefectul Marcel Iacobescu i-a transmis că nu face decât ce îi cere legea.

Primarul din Dăneși, Mădălin Paliță, a declarat că se simte asaltat de adresele pe care le primește de la Prefectură. În plus, a spus că nu întelege de ce ar trebui să-i dea explicații prefectului pus politic și nu ales, așa cum se întâmplă în cazul primarilor, de exemplu.

"În fiecare zi vine câte o hârtie de la prefect prin care ne învață tot felul de reguli. De funcționare a Consiliului Local, un teanc făcute și semnate. Cred ca nici nu sunt semnate de el. Reguli că trebuie să dăm rapoarte. Mi-a zis ca imi dă amendă dacă nu trimit raportul. Am făcut si eu o greseala. L-am facut in graba si am trimis draft-ul gresit si a ramas acolo antetul cu primaria orașului de unde am luat, că nu am știut de unde să iau și l-am făcut în grabă. Am încărcat repede că ne amendează prefectul. Primarul trebuie să dea socoteala prefectului. Adica eu, functionar ales de oameni, dau socoteala ăluia care a fost tras de urechi, pensionar din armată și l-au pus ăia prefect. Continuu trimite adrese, că altă activitate sigur nu au prefecții acum", a declarat primarul Mădălin Paliță, la Radio Infinit.

De partea cealaltă, prefectul nu crede că a făcut ce a greșit, ci spune că doar a respectat legea și că mulți aleși locali nu și-au făcut rapoarte de activitate, deși ar trebui. Unii abia acum le trimit pe cele de acum doi ani.

"Noi le cerem ce cere legea. Sunt obligați să depună un raport de activitate. Noi nu am făcut decât să le reamintim acest lucru. Primarii, consilierii locali, consilierii județeni trebuie să le depună. Pentru anul 2020, am solicitat să ne comunice aleșii locali care nu au depus raportul de activitate. Dumnealor sunt edilii localităților, dar au și datoria de a face anumite rapoarte. Dacă nu le-au facut și noi le-am cerut, nu ar trebui să fie nemulțumiți", a fost reacția prefectului.

Vizualizări: 2,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: