Adversarul din prima etapă al pandurilor a revenit din Turcia

O serie de formaţii din Liga a II-a s-au pregătit pentru partea a doua a campionatului în cantonamente în Antalya. Printre acestea se numără şi adversarul echipei Pandurii din prima etapă programată în acest an, Petrolul Ploieşti, dar şi U Cluj şi Ripensia Timişoara.

Petrolul a avut parte de o serie de noi achiziţii înainte de a pleca în stagiul din Antalya, dar şi de o pregătire bună şi de meciuri cu adversari puternici. Aşadar pentru Pandurii se anunţă un meci extrem de dificil în prima etapă cu Petrolul, partida fiind programată duminică, 24 februarie, pe terenul sintetic de la Târgu Jiu.

Petrolul a încheiat cu o victorie stagiul din Turcia, în faţa celui mai dificil adversar întâlnit, scor 1-0, în amicalul cu a şasea clasată din prima ligă ucraineană, FC Desna Chernihiv. Golul decisiv al echipei ploieştene a fost reuşit de nou-venitul Robert Moldoveanu.

Cu ocazia acestui joc a debutat la galben-albaştri şi portarul Cezar Lungu. Petrolul a înregistrat în cele patru amicale jucate în cantonamentul din Turcia o victorie, două egaluri şi o înfrângere.

Jocul cu Desna a fost pentru Petrolul şi cel mai puternic din stagiul din Turcia, împotriva echipei ucrainene care luptă pentru calificarea în play-off. Desfăşurat pe terenul principal de la „Kremlin Fotbal Center” din Lara, baza unde formaţia prahoveană şi-a desfăşurat antrenamentele în acest cantonament, meciul a fost decis de execuţia lui Robert Moldoveanu, care a înscris în chiar primul minut, cu un şut de la peste 25 de metri, ce l-a lăsat fără replică pe portarul advers.

Petrolul a jucat acest ultim amical în formula: C. Lungu - Borţa (Alb. Olaru 84), Ghinga (cpt.), L. Cazan, Ţigănaşu - Cr. Puşcaş (M. Chindiriş 77) - Saim Tudor (Ştefănescu 46), Kozoronis, Malakyan (N. Popescu 46), Rob. Moldoveanu (Arnăutu 56) - Bg. Rusu (Al. Stoica 69).

Marcatorul unicului gol, Robert Moldoveanu, a acuzat o entorsă la gleznă, la o fază la care a alunecat din cauza unei denivelări a gazonului, şi a fost înlocuit în debutul părţii secunde. Accidentat este şi Laurenţiu Marinescu, cu o uşoară problemă la inghinali, şi Georgios Sarris, care acuză o întindere musculară, ambii fiind menajaţi.

Sâmbătă noaptea Petrolul a plecat din Turcia spre casă, ajungând duminică dimineaţă la Bucureşti.

Rezultate înregistrate de Petrolul în cantonamentul din Turcia:

Petrolul - FK Belasica 1-1

Petrolul - Drita Gjilan 0-1

Petrolul - Ansan Greeners 2-2

Petrolul - Desna Chernihiv 1-0

Lotul deplasat de Petrolul în Antalya:

Portari: Mirel Bolboaşă, Ianoş Brînză, Arpad Tordai, Alex Radu (junior), între timp Tordai a fost rechemat de Hagi la Viitorul;

Jucători câmp: Alberto Olaru, Florin Borţa, Lucian Cazan, Sebastian Ghinga, Georgios Sarris, Valentin Ţicu, Alexandru Ţigănaşu, Marius Chindriş, Chrysovalantis Kozoronis, Cristian Puşcaş, Alexandru Saim Tudor, Nini Popescu, Laurenţiu Marinescu, Edgar Malakyan, Alexandru Stoica, Cătălin Ştefănescu, Mario Bratu (junior), Robert Enache (junior), Robert Moldoveanu, Bogdan Rusu şi Sergiu Arnăutu.

Jucătorii achiziţionaţi în această iarnă de Petrolul sunt: grecii Chrysovalantis Kozoronis (26 ani, mijlocaş defensiv, ex Ergotelis) şi Georgios Sarris (29 ani, fundaş central, ex Hamilton Academical), Bogdan Rusu (28 ani, atacant, împrumut de la FC Hermannstadt), Robert Moldoveanu (19 ani, atacant, împrumut de la Dinamo), Alexandru Stoica (21 ani, mijlocaş, împrumut de la Viitorul), Florin Borţa (19 ani, fundaş, împrumut de la U Craiova), Ianoş Brînză (20 ani, portar, împrumut de la FC Botoşani) şi Cristian Puşcaş (25 de ani, mijlocaş, Dunărea Călăraşi) şi Edgar Malakyan (28 de ani, mijlocaş ofensiv, ex Zhetysu - Kazahstan).

Vizualizări: 705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: