Afacere profitabilă cu sirop şi dulceaţă de trandafiri

O familie din Tismana şi-a făcut o afacere profitabilă din prepararea dulceţei şi a siropului de trandafir. La cei 81 de ani, Maria Ţuilă spune că vârsta nu o împiedică să prepare cea mai bună şi aromată dulceaţă de trandafir, totul după o reţetă veche de 100 de ani. Femeia spune că preţurile pe care le practică nu sunt mari, ţinând cont că totul este eco.

Familia Mariei Ţuilă din Tismana se ocupă de aproximativ trei ani de prepararea dulceţei şi a siropului de trandafir. Dacă la început a cultivat o suprafaţă mică de teren, de la an la an plantaţia de trandafiri se extinde. „E al treilea an de când comercializăm dulceaţă şi sirop de trandafir. Este o afacere de familie care dă roade, ne extindem de la an la an, mai ales că florile au început să producă mai mult. Produsele noastre sunt eco, nu folosim conservanţi sau coloranţi”, a declarat Maria Ţuilă.
În ciuda vârstei înaintate, Maria Ţuilă are răbdare să prepare dulceaţa şi siropul de trandafiri, deşi este o muncă foarte migăloasă. Aceasta spune că, pentru a-şi păstra savoarea şi proprietăţile, cel mai important este ca dulceaţa să nu fie făcută din mai mult de un kilogram de petale de trandafir. Maria Ţuilă spune că altfel dulceaţa îşi schimbă culoarea. „Este destul de complicat de făcut dulceaţă de trandafir. Trebuie să ai multă răbdare dacă vrei să obţii un produs de calitate. Eu fac doar câte un kilogram o dată pentru că altfel îşi schimbă culoarea. Este un secret pe care l-am învăţat şi eu de la gospodinele care prepară dulceaţă de trandafir de o viaţă”, a precizat Maria Ţuilă.
Un borcan de dulceaţă costă 10 lei, iar o sticluţă de sirop 15 lei. Femeia spune ca preţurile nu sunt mari, ţinând cont că totul este eco.

Galerie foto



Vizualizări: 1,790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: