Afaceri ale șefilor ROMARM, sub lupa DNA

În timp ce puținele uzine de armament și muniție care au mai rămas prin țară de abia reușesc să supraviețuiască în actualele condiții economice, cea de la Sadu fiind un exemplu elocvent, la vârful ROMARM șefii se gândesc tot la câștigurile personale și ale apropiaților lor.

DNA a comunicat miercuri că l-a trimis în judecată pe directorul comercial al regiei, Nicușor Mircea Mihai, și pe șeful Serviciului Inspecție Generală Anticorupție din cadrul ROMARM, Ion Mihai Cristian Bratu. Alături de ei va fi judecată pentru fapte de corupție și Claudia Aura Mariș, aceasta susținând că este reprezentanta unei asociații non-profit ce sprijină persoanele cu dizabilități. Procurorii susțin că în perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015 femeia  a vândut, împreună cu un apropiat al său, zeci de mii de genți speciale către Fabrica de Arme Cugir SA, special la gențile respective fiind în mod deosebit doar prețul extrem de mare cu care a fost făcută achiziția. DNA spune că în decembrie anul trecut fabrica a organizat o licitație la care asociația lui Mariș s-a clasat de abia pe poziția a treia, tocmai pentru că avea prețuri foarte mari. Pentru că era însă prietenă bună cu directorul comercial al ROMARM, femeia a început să îl amenințe pe directorul fabricii, în cele din urmă acesta trezindu-se pe cap cu un control de la București la finalul căruia a fost demis.

Anchetatorii susțin că motivele demiterii sunt nereale. „La instigarea inculpatului Mihai Nicușor-Mircea, echipa de control a întocmit un raport în care a denaturat realitatea situației din fabrică, identitatea vinovaților și normele aplicabile, raport care a avut ca urmare demiterea directorului general al fabricii pentru fapte comise de alte persoane. În același context și în același scop, în perioada februarie 2016 - martie 2016, cu ajutorul moral al directorului comercial al C.N. ROMARM S.A. Mihai Nicușor-Mircea, inculpata Mariș Claudia Aura i-a promis unei persoane din conducerea fabricii de armament (denunțător în cauză) o sumă de bani, pentru ca acesta își folosească de influența asupra noului director general, astfel încât să îl determine să achiziționeze gențile respective. Astfel, la data de 07 martie 2016, inculpata Mariș Claudia Aura i-a oferit denunțătorului suma de 3.000 lei, promițându-i totodată că, dacă va reuși să-l determine pe noul director al fabricii să permită achiziționarea a 20.000 de genți de la Asociație, după ce va primi contravaloarea acestora, îi va mai remite o sumă de 6.000 lei. În aceeași zi, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”. 

Vizualizări: 526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: