Afaceristul Bîrsescu, stors de bani de presupusa iubită gravidă

Omul de afaceri gorjean Mihai Bîrsescu a plătit pentru ca soţia să nu afle despre o relaţie extraconjugală. Din luna august, afaceristul de 60 de ani a fost ameninţat şi presat încontinuu să dea bani unei tinere şi complicelui ei. Nemaiputând face faţă şantajului, după ce ar fi plătit 27.000 de euro, în mai multe tranşe, Mihai Bîrsescu a cerut ajutorul poliţiei. Afaceristul le-a organizat un flagrant, iar cei doi tineri au ajuns pe mâna poliţiştilor.

Daiana Ilinca, 20 ani, şi Ovidiu Căldăraru, 27 ani, au dormit o noapte în arest, săptămâna trecută, apoi judecătorii de la Târgu Jiu au luat decizia de a-i plasa în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Fata ar fi rămas însărcinată cu omul de afaceri şi i-a cerut mai mulţi bani. 

Filmul şantajului

Mihai Bîrsescu ar fi plătit, în total, 27.000 de euro pentru ca relaţia cu Daiana să nu ajungă la urechile soţiei sau în spaţiul public. Mai întâi, susţin procurorii, omul de afaceri a dat 6.000 de euro, în două tranşe, către prietenul Daianei, Ovidiu Căldăraru, zis Boby. Presiunile au continuat, omului de afaceri fiindu-i ceruţi bani în mod repetat. Un bărbat care s-a recomandat a fi „tatăl tinerei” a cerut 3.000 de euro şi o maşină de 6.000 de euro. Ulterior, autoturismul i-a fost returnat lui Mihai Bîrsescu, afaceristul plătind contravaloarea lui. Tot la „tatăl fetei” ar mai fi ajuns alţi 3.000 de euro. Şi nu a fost tot!

Tânăra i-a bătut din nou la uşă afaceristului şi i-a spus că a rămas gravidă cu el. Aşa că i-a cerut 6.000 de euro pentru întrerupere de sarcină. Sătul să-i alimenteze cu bani, Mihai Bîrsescu i-ar fi dat tinerei 2.000 de euro, spunându-i că sunt ultimii pe care îi va mai plăti.

După o vreme, tinerii l-au căutat iarăşi pe afacerist. Ovidiu Căldăraru l-ar fi agresat fizic, în vreme ce tânăra s-ar fi dus la soţia lui Bîrsescu şi-ar fi denunţat idila. Apoi a ameninţat că se va plânge presei, cu „dovezi” compromiţătoare, dacă nu va primi un apartament în noul bloc pe care omul de afaceri îl ridica în Târgu Jiu. Bîrsescu nu a mai cedat şi a cerut sprijinul poliţiştilor.

 Arest fără gratii

Cei doi tineri au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau bani de la omul de afaceri. După o noapte de arest, Daiana şi Ovidiu au fost plasaţi în arest la domiciliu până la sfârşitul lunii. Cei doi sunt acuzaţi de şantaj, respectiv complicitate la această infracţiune.

Ovidiu Laurenţiu Căldăraru a contestat măsura preventivă. Magistraţii Tribunalului Gorj vor stabili marţi, 19 decembrie, dacă se impune o măsură mai blândă. Narcis Nădrag, avocatul lui Ovidiu Căldăraru, ne-a explicat că probele pe care anchetatorii le au la dosar nu indică fapta de şantaj ori ameninţare. „Plângerea a fost făcută pe 11 noiembrie. Cei doi tineri au fost interceptaţi telefonic de atunci. Există câteva înregistrări la dosar, dar probele nu sunt clare încât să indice un posibil şantaj”, susţine avocatul.

 Avocat: Banii reprezentau o datorie

În plus, Nădrag a mai explicat şi de ce a luat banii tânărul pe care îl reprezintă în instanţă: „Clientul meu, Ovidiu Căldăraru, susţine că aceşti bani i-a luat de la persoana vătămată. Sumele reprezentau o datorie pe care tânăra o avea la el şi pe care persoana vătămată s-a angajat că i-o va plăti când a început o relaţie cu aceasta”.

O  rudă a tinerei acuzate a spus că Mihai Bîrsescu a plătit banii pentru ca Daiana să-i facă un copil: „El i-a dat banii să rămână însărcinată, să-i facă un copil. Apoi s-a răzgândit şi i-a dat pastile ca să piardă copilul. El, domnul doctor Bîrsescu, a îndopat-o cu pastile, apoi a dus-o la spital, la Bucureşti, mai mult moartă decât vie ca să-şi revină. Era aproape leşinată din cauza pastilelor pe care i le-a dat. N-a mai vrut copilul şi i-a cerut banii înapoi”.

Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.

Vizualizări: 28,787

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: