Afaceristul „Moroiu”, reținut pentru o evaziune de 1 milion de lei

Omul de afaceri Aurel Popescu, din Glogova, mult mai cunoscut drept „Moroiu”, a ajuns miercuri seara în arestul IPJ Gorj după ce a fost reținut de polițiști într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii îi impută acestuia un prejudiciu de circa 950.000 de lei pe care l-ar fi creat prin firma sa cu care a exploatat mari suprafețe forestiere în zonele Padeș și Valea Sohodolului, din județul Gorj.

În urmă cu aproape trei ani, polițiștii au descins la sediul firmei acestuia, precum și la punctele de lucru ale societății, suspectându-l pe afacerist că a defrișat ilegal suprafețe importante de pădure. Acum, polițiștii par să fi strâns suficiente probe încât să îl pună pe Popescu sub acuzare și, mai mult, să îl și rețină pentru 24 de ore.

Bărbatul ar urma să fie prezentat procurorilor pentru audieri în cursul zilei de joi, aceștia fiind cei care vor decide dacă cer sau nu instanței de judecată mandat de arestare preventivă pe numele său. Acesta nu este primul dosar penal de care Aurel Popescu are parte. În toamna anului trecut, el a fost implicat în accidentarea mortală a unei pensionare din Motru. Bătrâna, mama unui fost polițist ieșit la pensie, traversa strada în mod regulamentar pe zebră, dar degeaba. Afaceristul nu a mai putut să oprească la timp mașina cu care circula și a lovit-o pe pensionară în plin, femeia pierzându-și viața pe loc.

Galerie foto


Vizualizări: 14,337

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: