Află ce discută, astăzi, Călinoiu cu Bălăşoiu!

Ion Călinoiu se întâlneşte astăzi cu şefii CEO, Constantin Bălăşoiu şi Vasile Ogărlaci, dar şi cu directorii de cariere şi primarii din zonele minerit şi energie. Deşi în urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Judeţean se declara nemulţumit de activitatea Complexului Energetic Oltenia, ba chiar îi sugera acestuia să-şi dea demisia, în conferinţa de presă de ieri, Călinoiu nu a mai pomenit ieri de aşa ceva.

Astăzi, la Termocentrala Rovinari, „acolo unde a mai făcut (n r Constantin Bălăşoiu, şeful CEO) şi alte  şedinţe“, aşa cum spunea Ion Călinoiu, are loc o întâlnire. În cadrul acestei întâlniri vor fi discutate probleme comune ale administraţiei publice locale şi CEO.

Cine i-a închis gura lui Călinoiu

Mai mult decât atât, Ion Călinoiu spune că această întâlnire a fost convocată de Bălăşoiu, nu de el. “Vom discuta despre problemele comune ale administraţiei publice locale şi ale CEO. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea CEO pentru a rezolva probleme legate de achiziţii imobiliare, mai precis de terenuri. Se vor purta discuţii în legătură cu avizarea planurilor parcelare, eliberarea titlurilor de proprietate provizorii pentru cei care au terenuri în zonă, măsuri de reconstrucţie a terenului eliberat de sarcini miniere, modernizare bazei de tratament Săcelu“, a declarat Ion Călinoiu. Tot azi va fi abordată şi prelungirea activităţii de la Mina Tehomir şi chiar a mineritului din subteran. Preşedintele Consiliului Judeţean nu a mai menţionat nimic în legătură cu numărul mare al directorilor din CEO, precizând doar că va fi pusă în discuţie şi problema sediului. “Bineînţeles, că vom discuta şi alte probleme privind activitatea desfăşurată până acum de CEO şi de mutarea sediului. Nu ştiu dacă au sau nu interes să tărăgăneze mutarea sediului sau doar nu-şi pot organiza timpul. O să intervenim să-şi organizeze mai bine timpul pentru a avea cât mai repede sediul la Târgu Jiu, cel puţin din punct de vedere juridic. Sediul va fi la etajul IV din cadrul clădirii CNLO, iar dacă se doreşte îmbunătăţirea acestuia pot face investiţii”, a precizat Călinoiu.

Toleranţa lui Călinoiu este cel puţin ciudată, dacă luăm în seamă declaraţiile de vineri. “Ceea ce face domnul Bălășoiu, joaca de a nu pune în aplicare sau de a interpreta decizia primului ministru, pentru mine este foarte clar că dânsul ar trebui să plece de bunăvoie, să-și dea demisia și să se ocupe oameni care vor să dezvolte energia”, a declarat Călinoiu vineri la Radio Infinit.

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: