Află cum îți poți folosi voucherul de vacanță

Unele companii private din municipiul Târgu Jiu s-au conformat legii și le-au acordat începând cu acest an vouchere de vacanță salariaților. Tichetele pot fi folosite doar în stațiunile din România, însă reprezentanții agențiilor de turism spun că valoarea tichetelor abia permite cazarea pe un sejur de șapte nopți la un hotel de pe litoral.

Agențiile de turism din municipiul Târgu Jiu primesc și ele vouchere de vacanță pentru achiziționarea unui sejur pe litoralul românesc. Salariații se prezintă cu tichetele în agenție și își aleg sejurul care le convine. Este obligatoriu însă ca din valoarea tichetelor să achite cel puțin o noapte de cazare. ”În primul rând, posesorii acestor vouchere de vacanță se prezintă la agenție, le prezentăm oferta, își aleg ce doresc. Trebuie să specificăm că numai în România și sejurul practic se plătește cu aceste vouchere. Primele vouchere care au apărut deja au valori relativ mici, noi încercăm să-i încadrăm pe oameni și cu masă și cazare, dar valoarea este moderată. Este nevoie de o valoare mai mare a voucherelor pentru a se încadra pentru o familie cu demipensiune completă”, a spus Virgil Dănăricu, reprezentantul unei agenții de turism din Târgu Jiu.

Mamaia, în topul preferințelor
Chiar și cu aceste vouchere de vacanță, cei mai mulți gorjeni preferă să mergă pe litoralul bulgăresc unde ofertele sunt de nerefuzat. O familie petrece acolo un sejur de cinci nopți, all inclusiv, la doar 350 de euro dacă rezervă din timp biletul. ”Cea mai solicitată stațiune de către gorjeni este stațiunea Mamaia urmată de Eforie Nord și Eforie Sud, iar pentru tineret Costinești. În străinătate, vara aceasta a mers foarte bine Turcia, Bulgaria, litoralul bulgăresc a avut priză nemaipomenită la gorjeni, au fost și prețurile extraordinare. De exemplu, la înscrierile early booking, o familie a plătit 350 de euro”, a spus Virgil Dănăricu, agent de turism.

Vizualizări: 4,413

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: