Aglomeraţie în pieţe, cu câteva zile înainte de Paşti. Preţurile au explodat!

Aglomeraţie de nedescris în aceste zile în pieţe şi supermarketurile din Târgu Jiu! Oamenii s-au grăbit să cumpere carne, iar hala din Piaţa Centrală a devenit neîncăpătoare pentru cumpărători. Şi în pieţe e forfotă mare, oamenii făcându-şi aprovizionările pentru Paşti. Comercianţii profită din plin de apropierea sărbătorilor pascale şi cresc preţurile de la o zi la alta.

Gorjenii au luat cu asalt pieţele şi supermarketurile din Târgu Jiu. Cu câteva zile înainte de Paşti, oamenii se grăbesc să cumpere carne, dar şi legume, pască şi cozonac. Preţul cărnii de miel se menţine la 22-25 de lei/kilogram, însă preţurile legumelor au explodat. Dacă în urmă cu câteva zile, kilogramul de roşii putea fi cumpărat cu 5-6 lei, acum preţul a ajuns la 8-9 lei. La castraveţi, preţul aproape că s-a dublat, ajungând la 10 lei. Ardeiul gras a ajuns la 13 lei/kilogramul. Gorjenii şi-au făcut calcule şi au ajuns la concluzia că masa de Paşti costă în jur de 500 de lei. „Estimativ, cred că vom cheltui cam 500 de lei pentru masa de Paşti.  Pregătim carne de miel la cuptor, drob de miel, o friptură de porc, un cozonac bun, prăjituri, sarmale cu piftii, pască, ouă roşii, salate, de toate, o dată e Paştele în an”, a declarat un târgujian.

„Au exagerat cu preţurile”

Chiar dacă preţurile au crescut, oamenii vor să aibă pe masă nu doar carne de miel, dar şi legume şi fructe. „Într-adevăr, au exagerat cu preţurile la roşii şi castraveţi. Ne văităm că e scump preţul de carne de miel, dar roşiile sunt la jumătate. Asta este, vom cumpăra doar două-trei roşii, de poftă, mai bine cumpărăm după Paşti, decât să le luăm acum la preţ dublu”, a spus o femeie.

Un târgujian a dorit să transmită şi un mesaj pentru cei care se plâng că n-au bani să-şi cumpere miel de Paşti. „Fiecare carne are specificul ei, porcul se mănâncă de Crăciun, mielul de Paşti. Toată lumea trebuie să aibă miel pe masa de Paşti, fie că vor lua un miel întreg sau jumătate. Celor care spun că nu au bani să-şi cumpere carne de miel de Paşti, le transmit să pună mâna să muncească. Nici ciobanii nu pot da mieii degeaba, pentru că nu e uşor să creşti oi şi miei”, a spus bărbatul.

Vizualizări: 1,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: