Ajunge în pușcărie pentru încălcarea unor reguli simple

Un gorjean are toate șansele să ajungă în spatele gratiilor pentru că nu a respectat o hotărâre judecătorească. Magistrații l-au condamnat inițial la o pedeapsă cu suspendare, impunându-i să respecte câteva condiții minime. Edward Hary Bogdan Bobăianu a primit o condamnare confirmată inclusiv la Curtea de Apel Craiova pentru că s-a urcat la volanul unei mașini fără să posede permis de conducere, mașina fiind și ea neînmatriculată legal. Zece luni de închisoare și plata unei amenzi de 2530 de lei a primit bărbatul pentru isprăvile sale, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare de doi ani.
Judecătorii i-au impus mai multe restricții, printre care și aceea de a nu părăsi teritoriul României fără acordul instanței în perioada celor doi ani. De asemenea, el trebuia să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Aninoasa, dar și „să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Gorj, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă; să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”. Săptămâna trecută inculpatul a mai primit o condamnare definitivă pentru același gen de fapte, de data aceasta pedeapsa fiind de un an cu suspendare, termenul de încercare fiind tot de doi ani.
Imediat după pronunțarea celei de-a doua sentințe magistrații Judecătoriei Târgu Cărbunești au admis solicitarea Serviciului de Probațiune Gorj de a transforma prima pedeapsă într-una cu executare. Verdictul respectiv nu este unul definitiv dar are toate șansele să rămână așa, mai ales că bărbatul este deja recidivist.

Vizualizări: 2,339

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: