Alecu şi conu’ Lae

Alecu Drăgoi a fost pentru Nicolae Mischie ceea ce a devenit ulterior Ion Tudor pentru Florin Cârciumaru. Adică omul care îi turna în pahar la chefuri şi în ureche bârfe. Cândva, marele Mischie a putut fi înfrânt pentru că nu mai asculta decât de Alecu Drăgoi şi alţi câţiva care îi spuneau lui conu Lae doar ce voia să audă. Alecu i-a făcut chiar şi o melodie lui conu Lae. Poate de aici i-a rămas renumele de lăutar, de la multele chefuri la care a cântat la urechea lui Mischie.

A fost o epocă, a trecut, Alecu Drăgoi nu mai e în partid ce a fost odată. Dar este insistent şi cere. Funcţii pentru el, sprijin pentru copii. Ca să scape de insistenţa lui, PSD a dat. Mai exact cei trei C: Călinoiu, Ciurel, Cârciumaru. Şi uite aşa, lăutarul lui Mischie a ajuns sau urmează să fie jurist la Complexul Energetic Oltenia. Dacă se întârzie numirea, asta se întâmplă doar pentru că presa a scris declaraţiile jenante date pe tema numirii atât de Alecu Drăgoi, cât şi de Ion Călinoiu.

Din fericire, toate aceste numiri politice sunt monitorizate de organismele internaţionale, iar angajarea unui lăutar consacrat pe post de jurist va atârna greu la o primă evaluare. Ciurel preferă să nu răspundă la telefon decât să dea explicaţii cu privire la presiunile PSD pentru angajarea unor oameni.

Greu de înţeles această foame a pesediştilor. De ce o fi atât de greu să aştepte trei luni, să nu îl forţeze pe Ciurel să facă atâtea greşeli înainte de a fi selectat ca manager? Pentru că Alecu poate să fie bomboana de pe coliva lui Ciurel, iar Bălăşoiu, recunoscut pentru faptul că a rezistat presiunilor politice, are toate şansele să revină pe funcţie. Lăcomia celor care l-au pus director îl va pierde pe Ciurel.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: