Alegător, caut candidat

Pe măsură ce se apropie alegerile locale, partidele politice îşi conturează oferta electorală. De fapt îşi anunţă candidaţii, pentru că programul politic este ceva destul de rar în portofoliul acestora. Din păcate, partidele politice nu vin cu oameni noi, iar acolo unde sunt încercări, persoanele nu sunt întotdeauna inspirat alese.

Justificarea pe care o au partidele în alegerile neinspirate pe care le fac este de obicei: nu vrea nimeni să candideze, dă-mi un om şi îl pun pe listă. Mda, e complicat. Şi noi, presa, mediatizăm prea mult oamenii care vorbesc, nu pe cei care muncesc. Dar, totuşi, presa din Gorj nu ignoră nicio voce care vrea să se facă auzită. De ce tac gorjenii? De ce nu se implică? De ce le este teamă să intre în politică? De ce nu îi interesează şi binele public, nu doar binele lor? Este doar clasa politică de vină? Doar presa? Doar alegătorii?

Propunerea partidelor politice pentru alegerile locale din 2016 este cea mai puţin ofertantă de după revoluţie. În multe localităţi din Gorj, nu ai cu cine să votezi fără să faci un rău oraşului sau comunei. Liderii de partide fac deja blaturi peste blaturi, tu mă laşi să câştig acolo, eu te las pe tine dincolo. Nici nu are rost să dăm acum exemple, nu asta contează.

Ceea ce contează este că publicul vrea altceva, electoratul vrea altfel de oameni, legea electorală a permis organizarea partidelor locale, dar nimeni nu ia hora înainte. Nu este deloc greu să faci politică. Poate că unii sunt ocupaţi cu afacerile lor, cu serviciul, dar chiar nu vrea nimeni să salveze acest judeţ? Nu trebuie să o faceţi pentru voi, candidaţii, ci pentru noi, alegătorii.

Vizualizări: 465

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: