Alertă! Criminala de la metrou, scăpată de parlamentari

Parlamentarii care măcelăresc în aceste zile legile justiției au limitat mijloacele de probă pe care le pot utiliza anchetatorii. De exemplu, înregistrarea video cu crima de la metrou nu va mai putea fi folosită ca probă dacă legea rămâne așa cum a fost modificată în aceste zile în parlament.

A fost modificat articolul din Codul de procesură penală referitor la definirea mijloacelor de probă. Pe actuala lege sunt enumerate la mijloace de probă înscrisuri, rapoarte de expertiză, procese-verbale, fotografii, mijloace materiale de probă. Din definitie este eliminat raportul de constatare ca mijloc de proba. In plus, se abroga alineatul care ofera posibilitea procurorilor sa utilizeze “orice alt mijloc de probă care nu este interzis prin lege.” În această ultimă categorie intră de exemplu camerele video stradale sau de la metrou.

O femeie de 25 de ani a murit marți seara, împinsă în fața metroului de o altă femeie de 36 de ani, care pare să aibă grave probleme psihice. Agresoarea împinsese cu câteva ore înainte o altă tânără, care a reușit să se țină bine pe picioare.

Vizualizări: 6,231

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: