ALERTĂ: Crește numărul accidentelor vasculare

Secția de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este arhiplină în acest moment. Medicii spun că situația este îngrijorătoare și că niciodată nu au avut atât de mulți pacienți într-o singură zi. Și mai greu este faptul că majoritatea cazurilor sunt grave și necesită internare în spital, iar numărul de locuri este limitat. Cele mai multe cazuri cu care se confruntă sunt accidentele vasculare.

La neurologie vor funcționa într-un timp foarte scurt și două rezerve cu plată, ceea ce va reduce cu mult numărul de locuri în celelalte saloane. Vor fi practic opt pacienți într-un singur salon, ceea ce este foarte mult. Asta în condițiile în care peste 40 de gorjeni se prezintă zilnic la Urgențe, iar medicii nu mai știu cum să-i trieze. ”Da, este destul de aglomerată pentru această perioadă, sunt foarte multe urgențe, sunt momente când medicul coboară și de 40 de ori pe zi numai după amiază să vadă consulturile în Urgență, în timp de zece minute, timp în care trebuie să decidă dacă îl internează la Neurologie sau necesită un consult interdisciplinar sau îl trimitem spre investigații în serviciul de Urgență. Două saloane le dau pentru rezerve, pentru modernizarea secției și atunci va fi și mai aglomerat, opt bolnavi într-un salon va fi foarte mult”, a spus Maria Zegrean, medic neurolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Tineri cu afecțiuni neurologice
Ceea ce este și mai grav, spun medicii, este faptul că a crescut numărul accidentelor vasculare la vârste tinere. Au ajuns la spital chiar și adolescenți cu accident vascular hemoragic, care au fost salvați, însă recuperarea este de durată. ”Accidentele vasculare m-au speriat. Numărul accidentelor vasculare a crescut extraordinar de mult față de primii mei ani în medicină. Îngrijorător este faptul că au crescut cazurile în care tot mai mulți tineri vin la spital cu accident vascular, este foarte dureros, 31 de ani, 38 de ani, 17 ani, am avut un tânăr de 17 cu accident vascular hemoragic care a fost salvat. Încercăm să recuperăm cât putem bolnavul și la secția de balneofizioterapie, mai încercăm prin clinici de recuperare la Sadu, pentru că dacă i-am ține pe toți la noi, am trece și de Ginecologie, am ajunge la etajul următor, dacă ar fi să-i internăm pe toți”, a spus Maria Zegrean, medic neurolog.

Vizualizări: 4,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: