Aleşii locali din Târgu Jiu vor şi ei tablete

Consilierii municipali îşi doresc tablete! Spun că aşa vor economisi hârtie şi vor avea acces mai uşor la proiectele de hotărâre locală pe care le dezbat în cadrul şedinţelor de Consiliu Local. O astfel de propunere vine din partea aleşilor liberali şi va fi pe ordinea de zi a şedinţei de la sfârşitul acestei luni.

Proiectul iniţiat de consilierii locali de la PNL este gândit ca o economie, spune Mihai Paraschiv: „Am iniţiat un proiect de hotărâre locală prin care consilierii locali să primească o tabletă. Asta pentru a nu mai consuma pentru fiecare şedinţă câte un top de hârtie pentru fiecare consilier. La şedinţa următoare, vom avea acest proiect”.

Consilierii locali au, în continuare, probleme cu proiectele. Spun că nu le primesc niciodată la timp astfel încât să le poată parcurge din scoarţă-n scoarţă. „Toate hotărârile le-am putea primi şi noi pe email. De multe ori, când avem câte 40 de hotărâri, ţinem câte o şedinţă de comisii. Nu analizăm toate proiectele şi primim mapa vineri, deşi ar trebui să o primim cu cinci zile înainte de şedinţa ordinară. Din acest motiv se întâmplă să votăm ceva ce nu ştim şi apoi ni se întorc proiectele că nu au fost în regulă. Mă deranjează, pentru că trebuie să votez în cunoştinţă de cauză”, a spus consilierul PMP, Daniela Grădinaru.

Nici dacă intervin modificări până la şedinţă, aleşii susţin că nu sunt anunţaţi. „Din şedinţa de comisii până primim mapa se mai schimbă anumite chestiuni prin hotărâri. Eu vă spun că au fost hotărâri care şi-au schimbat conţinutul în totalitate faţă de şedinţa de comisii până când a trebuit să le votăm”, a explicat Mihai Paraschiv.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: