Alimentele de sezon, surse sigure de vitamine și minerale

Alimentele de sezon sunt surse sigure de vitamine, energie și sănătate. Renunță la alimente grase și umple-ți sacoșa cu spanac, ridichi, leurdă, care conțin nutrieți prețioși.

Spanacul are un conținut mare de vitamine A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, minerale, antioxidanți, care ne feresc de diabet, osteoporoză, artrită, inhibă celulele canceroase, combate oboseala și protejează inima.  

Mai mult, 100 g de spanac conține 17 calorii, ceea ce înseamnă că este alegerea potrivită dacă vrei să și slăbești.

Ridichile dau un plus de savoare salatelor și am arătat deja, într-un articol pe site, că te ajută să slăbești. În plus sunt bogate în potasiu, magneziu, calciu, vitamina C, dar și fibre.

Leurda este bogată în vitamina C, are calități diuretice, reduce colesterolul rău și încetinește procesul de îmbătrânire.

Ceapa verde conține antioxidanți, calciu, magneziu și este leguma bogată în vitamina K, responsabilă cu coagularea sângelui. 100 de grame de ceapă îți asigură 170% din necesarul zilnic de vitamina K.

Loboda este de asenenea o sursă de vitamine și minerale. Reglează digestia, reduce pofta de dulciuri, combate oboseala și ajută la eliminarea surplusului de apă din corp.

Vizualizări: 1,404

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: