Alionescu: Ne păstrăm demnitatea din punct de vedere sportiv

Rămasă fără nici un fel de finanţare, echipa de baschet ACS Târgu Jiu termină totuşi acest sezon participând la cele două turnee din play-aut. Calificată sportiv în play-off, ACS a solicitat federaţiei de baschet să înscrie echipa în ultima competiţie pentru a nu face figuraţie în play-off.

ACS Târgu Jiu a anunţat federaţia în timp util că nu mai dispune nici de finanţare şi nici de jucători pentru a putea să ia parte la competiţia în care se calificase din punct de vedere sportiv. Gorjenii antrenaţi de Claudiu Alionescu ar fi trebuit să joace în play-off, dar s-au înscris în play-aut pentru a juca mai puţine meciuri şi după un program mai lejer, clubul neputând asigura deplasarea la meciuri. Astfel, Alionescu şi tinerii jucători rămaşi în lot au participat în week-end la primul turneu al grupei 17-21. Pentru că nu au finanţare, s-au deplasat cu maşinile proprii la Bucureşti, unde a avut loc acest prim turneu, şi cu un lot destul de subţire, doar cât să poată intra pe teren în condiţii normale.

Primul meci a fost cel cu echipa Colegiului Naţional Aurel Vlaicu, pe care gorjenii l-au pierdut, scor 50 – 69. În cel de-al doilea meci al turneului gorjenii  au trecut de Universitatea Cluj, scor 81-79.

Claudiu Alionescu a felicitat jucătorii pe care i-a mai avut la dispoziţie pentru că au reuşit totuşi o victorie şi şi-au păstrat astfel demnitatea sportivă „Am reuşit să aliniem numărul minim de jucători, încât să disputăm primele două meciuri ale acestui turneu. Am izbutit o victorie în cel de-al doilea meci împotriva formaţiei de la Cluj, dar am pierdut primul meci împotriva echipei Aurel Vlaicu. Pe această cale ţin să felicit băieţii încă o dată pentru dovada de caracter pe care au pus-o pe tapet pentru a duce acest sezon până la capăt. Este un pas pe care noi am vrut să-l facem pentru că aşa este normal, să terminăm competiţia din punct de vedere sportiv. A fost, în primul rând, dorinţa jucătorilor, dacă ei nu ar fi vrut să participe la aceste meciuri, cu siguranţă, nu puteam să facem acest lucru. S-au făcut şi nişte eforturi financiare pentru că o deplasare presupune costuri de transport, cazare, masă. Condiţiile au fost mult sub ceea ce înseamnă un sport de performanţă, am plecat cu maşinile personale şi am stat pe unde am putut prin Bucureşti. Este mai puţin important acest aspect, important este că aceste meciuri s-au jucat şi ne păstrăm demnitatea din punct de vedere sportiv”.

În ceea ce priveşte viitorul echipei, Alionescu  a reamintit că regulamentul este foarte clar şi ACS Târgu Jiu nu mai poate fi înscrisă în Liga Naţională de Baschet în sezonul următor, din moment ce a refuzat participarea în play-off-ul competiţiei. Ultimele două meciuri alea acestui sezon, şi implicit ale echipei ACS Târgu Jiu în Liga Naţională de Baschet, sunt programate la finalul acestei săptămâni, la Bucureşti, cu Agronomia Bucureşti pe data de 25 mai şi cu Rapid Bucureşti, pe data de 26 mai.

Vizualizări: 373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: