Amalia Murgu, gorjeanca împuşcată în Italia, repatriată

Amalia Murgu a ajuns acasă. Trupul tinerei de 25 de ani care a sfârşit tragic în Italia, în luna mai, va fi înmormântată creştineşte. Prietenul Amaliei este cel care a făcut toate demersurile pentru a o aduce acasă. Tată fetei este decis să plece în Italia pentru a afla cine a omorât-o pe Amalia. Familia şi cunoscuţii o vor conduce pe tânără, sâmbătă, pe ultimul drum. Amalia avea un băieţel pentru care plecase la muncă în Italia.

Amalia Murgu a plecat în Italia acum doi ani, împreună cu concubinul ei şi lucra într-o pizzerie. Aceasta a fost omorâtă pe 17 mai, iar presa din Italia a identificat-o ca fiind prostituată, şi că ar fi avut legături cu un grup de albanezi. Aceasta a fost împuşcată în cap şi imediat ce au aflat despre  această tragedie părinţii au ţinut neapărat să o aducă pe Amalia acasă. „Ne-a fost foarte greu în tot acest timp. Nu ne-a ajutat nimeni cu absolut nimic. Nici autorităţile locale şi nici statul român nu ne-au sprijinit în acest demers. Iubitul ei a fost cel care s-a zbătut să o aducă acasă. A costat foarte mult. Numai pentru transport a dat 3.000 de euro. Dacă nu era el, aş fi plecat eu după ea, chiar dacă aş fi fost nevoit să vând casa. Nu puteam să îmi las fata acolo”, a declarat tatăl fetei. 

Familia caută răspunsuri

Familia nu înţelege de ce Amalia Murgu a fost adusă acasă după o lună şi jumătate. Li s-a spus că s-a întârziat repatrierea din cauza anchetei, însă cel care a împuşcat-o pe Amalia nu a fost identificat. „Nu înţelegem ce s-a întâmplat. Ne-au spus că ancheta a durat atât. Sora ei a plecat în Italia să vadă ce-sa întâmplat, dar nu a putut afla nimic. I s-a dat o hârtie, dar erau acolo doar constatările medico-legale. Nu au descoperit cine mi-a omorât fata”, spune mama Amaliei.

După ce va fi înmormântată Amalia, tatăl acesteia va pleca în Italia să ceară lămuriri despre moartea fetei. „Avocaţii nu ştiu nimic, nu li se spune absolut nimic. Anchetatorii ţin totul secret. Nu este posibil aşa ceva. Avem dreptul să ştim ce s-a întâmplat cu Amalia. Nu ştiu ce legi au ei acolo. După înmormântare o să plec în Italia la Ambasada României în Italia să cer ajutor pentru a afla ce s-a întâmplat cu fata mea”, povesteşte tatăl Amaliei.

Părinţii Amaliei se pregătesc acum pentru înmormântare, iar apoi vor începe demersurile pentru a le fi încredinţat nepotul lor. Cunoscuţii o vor conduce pe ultimul drum pe Amalia sâmbătă la 11.30.

Vizualizări: 397

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: