Ambasadorul Olandei, Revelion cu un controversat afacerist

Stella Ronner Grubacic, Ambasador al Olandei, a petrecut Revelionul cu familia omului de afaceri Nelu Iordache, unul din regii asfaltului cu numeroase dosare penale. Potrivit unei fotografii publicate de cancan.ro, familiile celor doi au stat la aceeași masă.

Informația este relevantă în contextul în care Olanda condamnă România pentru ineficiența luptei împotriva corupției, iar omul de afaceri Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade SRL, a fost condamnat în decembrie 2017 de Tribunalul Bucureşti la 6 ani şi 3 luni închisoare cu executare într-un dosar în care este acuzat de mai multe infracţiuni, printre care şi fraude cu fonduri europene alocate pentru construcţia autostrăzii Nădlac - Arad. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei în România au transmis în decembrie 2017 un comunicat comun, în care atrăgeau atenţia că modificarea în Parlament a legilor justiţiei, precum şi amendamentele depuse la Codurile Penale, riscă să pună în pericol progresele făcute de ţara noastră în domeniul reformelor din justiţie.

Detalii AICI.

Vizualizări: 2,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: