Ambulanță în misiune, ținută patru ore în loc de un polițist

Caz incredibil la Mehedinți. Un șofer de ambulanță a avut ghinionul să lovească un porc mistreț, așa că a sunat la 112 pentru a anunța incidentul. Polițistul venit la fața locului l-a pus să aștepte șeful de post, care la rândul lui l-a ținut în loc două ore, dorind să afle dacă nu cumva a plecat cu ambulanța să facă braconaj. Mai mult, șoferul a rămas blocat în stație până când a făcut polițistul rost de un alcooltest, rezultatul fiind că nu băuse. Între timp, pacientul a trebuit să aștepte o altă ambulanță, care venea de la 70 km distanță.

MĂRTURIA ȘOFERULUI (video AICI)

"In jurul orei 00:50, ma deplasam cu autosanitara la Garla Mare, la un pacient. Mergand pe drum, la un moment dat, din partea stanga mi-a aparut un porc mistret, in scurt, in 2-3 metri. Asistenta nici nu a avut timp sa vada... Eu am dat in frane cat am putut, intr-adevar masina a corespuns, a franat, dar ce putea sa mai faca?

Plecasem la o comanda, la o persoana care avea nevoie de medic, ca sa-l salvam, omul era in stare foarte grava. Eram in urgenta noi, nu ne plimbam la voia intamplarii asa cum ne-a facut domnul polist ca suntem branconieri (sic!), ca branconam.

Mi-a zis sa las Salvarea in camp noaptea si sa plec cu dansul la Vanju Mare sa-mi ia probele cu alcooltestul. I-am spus veniti aici cu alcooltestul (...) Nu m-a lasat sa plec, asa ca l-am sunat pe domnul director tehnic de la Ambulanta, care i-a spus care e procedura: eu trebuie sa asigur tura pana la ora 7 sau mai tarziu. Sa ma lase sa plec.

Prima data mi-a dat amenda dl politist 870 de lei, a zis ca nu am adaptat viteza la conditiile de drum si ca ma baga la conduita preventiva. Am venit in Statie, am asteptat pana s-a dus la Vanju Mare, a venit cu alcooltestul, m-a verificat, a iesit zero, ca nu am baut. I-am zis: Dom'ne eu nu sunt bautor, eu sunt antialcoolic, mai ales cand vin la serviciu, nici atata!

I-am spus dati-mi un avertisment. A zis: 'Nu se poate, trebuie sa va dau o amenda, nu discut cu dvs.' A mai fost un domn aicea, cand a vazut a ramas si el blocat, a si plecat de langa noi. Eu am plecat acolo sa salvez omul, n-am plecat sa omor porcu'! Si eu as fi vrut sa-l evit, sa nu-mi farame Salvarea!".

Vizualizări: 18,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: