Amendă în valoare de 10.000 lei pentru un magazin de pâine din judeţul Gorj

Inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj au aplicat, în urma unui control, o sancţiune contravenţională  în valoare de 10.000 lei unui magazin de pâine şi produse de panificație. Aceştia au găsit un spațiu neigienizat şi neaprobat sanitar-veterinar pentru comercializarea alimentelor.

 

Controalele au fost făcute în perioada 1 februarie-5 februarie 2023. În total au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, reprezentând 5 avertismente scrise şi 4 amenzi în cuantum de 15.700 lei, unor operatori/persoane fizice din Alimpeşti, Novaci, Scoarţa, Târgu-Cărbuneşti şi Târgu-Jiu.

Pe lângă amenda cu care s-au ales proprietarii magazinului destinat comercializării produselor de panificaţie, inspectorii au aplicat următoarele sancţiuni: "3.000 lei la un C.S.V.A., pentru nerealizarea integrală a Programului cifric al acţiunilor de supraveghere, prevenire şi control al bolilor la animale, al celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului în anul 2022; 1.500 lei conducătorului unei autoutilitare (control trafic), pentru transportul de animale neidentificate şi neînregistrate, fără documente sanitare-veterinare; 1.200 lei la un bar, întrucât angajatul prezent la data verificării nu purta echipament de protecţie corespunzător şi nu menţinea o stare adecvată de igienă în incinta unităţii (utiliza recipienţi fără capac şi pedală pentru precolectarea deșeurilor menajere şi depozita anumite produse direct pe paviment)", potrivit reprezentanţilor DSVSA.

Vizualizări: 4,330

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: