Amendă usturătoare pentru Facebook

Comisia Europeană a anunțat joi că va amenda rețeaua de socializare Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a furnizat informații înșelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite Reuters. Facebook a susținut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii, dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcție.

„Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declarațiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014 iar angajații Facebook erau conștienți de o astfel de posibilitate”, susține Executivul comunitar.

Aplicația de mesagerie WhatsApp a fost amendată recent cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparență insuficientă în privința împărțirii datelor cu firma mamă Facebook.

WhatsApp a fost preluată de Facebook în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidențialitate prin care Facebook a obținut acces la datele utilizatorilor WhatsApp.

Vizualizări: 1,916

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: