Amendat în sala de judecată

Un fost gestionar al Complexului Energetic Oltenia a fost amendat cu 500 de lei pentru comportamentul pe care l-a avut în fața judecătorului de caz. Ilie Berele a reușit să îl supere pe magistratul Sorin Pătrulescu așa cum nimeni nu a reușit până acum, el reproșându-i acestuia că nu îi permite să se apere așa cum consideră că ar trebui.

Procesul lui Berele și al altor zece inculpați, majoritatea foști salariați și ei ai fostului CE Turceni, a început cu mai bine de doi ani în urmă, timp în care fiecare dintre aceștia au avut posibilitatea să administreze toate probele pe care le-au considerat necesare.

Ultima dintre ele, o expertiză, a fost contestată acum de Berele, care e de părere că expertul trebuia să mai facă și să mai dreagă în așa fel încât să aducă „noi clarificări”. Discuțiile dintre el și judecătorul de caz pe această temă s-au aprins chiar când magistratul aproape încheiase subiectul, nemulțumitului Berele fiindu-i închisă gura doar când i s-a comunicat că va fi amendat cu 500 de lei. Acesta a părăsit sala de judecată nemulțumit și convins din nou că i s-a făcut o nedreptate. El este acuzat în acest proces, alături de ceilalți inculpați, că este responsabil de dispariția a circa 100 de tone de motorină pe care o avea în gestiune.

Din dosarul său anchetatorii au disjuns în 2015 un altul, pe care l-au înaintat către DNA Craiova întrucât alte fapte descoperite pe parcursul cercetărilor de procurorii gorjeni îi vizau pe foști șefi ai CE Turceni, competenți cu cercetarea acestora fiind doar procurorii anticorupție.

Vizualizări: 1,196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: