Amendată penal pentru furt de curent

Magistraţii din Târgu Cărbuneşti au condamnat o gorjeancă la plata unei amenzi penale de câteva mii de lei, după ce femeia a fost trimisă în judecată şi acuzată de furt în dauna CEZ Distribuţie SA. Verdictul a fost dat chiar pe 8 martie, „cadoul” primit de Silvia Bobu nefiind deloc unul de invidiat.

„Condamnă inculpata Bobu Silvia la 6000 lei amendă penală, reprezentând contravaloarea a 300 zile-amendă. (…) Condamnă aceeaşi inculpată la o pedeapsă de 6000 lei amendă penală reprezentând 300 zile-amendă în cuantum de 20 lei ziua. (…) Contopeşte pedepsele aplicate, în pedeapsa cea mai grea de 6000 lei, pe care o sporeşte cu 2000 lei, urmând ca inculpata Bobu Silvia să execute pedeapsa finală de 8000 lei, reprezentând 400 zile amendă a 20 lei ziua (…) Admite acţiunea civilă a părţii civile SC CEZ DISTRIBUŢIE SA Craiova şi obligă inculpata la 4.6559,04 lei despăgubiri civile către partea civilă, cu dobânda legală aferentă până la recuperarea integrală a prejudiciului”, au decis judecătorii, care au mai obligat-o pe inculpată să suporte şi 600 de lei cheltuieli judiciare.

În toamna anului trecut, într-un alt dosar, magistraţii l-au condamnat pe un gorjean chiar la o pedeapsă privativă de libertate. Milică Bîrsan a primit o pedeapsă de 5 luni şi 10 zile pentru acelaşi gen de fapte, executarea fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de încercare de 2 ani, timp în care, dacă recidivează, bărbatul chiar riscă puşcăria. În cazul său prejudiciu stabilit de instanţă este de aproape 9900 de lei. Pentru un prejudiciu asemănător, în dauna aceleiaşi companii, în aceeaşi perioadă în care era judecat şi Bîrsan, magistraţii de la Târgu Cărbuneşti l-au condamnat pe Constantin Fota la o amendă penală de 2400 de lei, o zi de amendă fiind de 10 lei.

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: