Analize gratuite la Spitalul Judeţean. Şef laborator: Avem fonduri suficiente

Şaizeci de mii de gorjeni își fac analizele gratuit în cadrul Laboratorului de la Spitalul Județean de Urgență. Deși în trecut fondurile erau mai puține spre sfârșitul anului, de această dată sunt bani suficienți pentru a duce la capăt toate solicitările.

Pentru anul 2017, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a alocat laboratorului 40 de mii de lei numai pentru analizele pacienților care vin cu trimitere de la medicul de familie. „Spitalul Județean are 400 de milioane de lei pentru aceste analize pentru pacienții care vin cu trimitere de la medicul de familie. Este vorba despre persoanele care vin din afara spitalului. Nu ne putem plânge că nu ne ajung fondurile. La Spitalul Județean se fac cele mai bune analize. Pentru anul viitor, contractul nostru cu Casa de Asigurări va prevedea sume mai mari decât am primit în acest an. Să sperăm că vom avea un fond mai mare. Putem face toate analizele până la sfârșitul anului pentru asigurați. Avem fonduri suficiente”, a explicat Valentin Popa, șeful Laboratorului.

Solicitările nu sunt deloc puține. Pe lângă pacienții internați în spital, zeci de gorjeni vin cu trimitere de la medicul de familie pentru a-și face analizele. „Vin cam 20 de oameni pe zi, 4.000 pe lună. Ni se adresează aproximativ 60 de mii de oameni în fiecare an. Întotdeauna sunt probleme cu reactivii, dar, dacă te gospodărești bine, le acoperi pe toate. Noi ne aprovizionăm. Nu mai sunt sincope de aproape doi ani la acest capitol”, a mai transmis Popa.

Vizualizări: 3,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: