Anchetă la Liceul de muzică. Vezi de ce

Şase elevi, doi băieţi şi patru fete, au arătat cât de bine sunt organizate unităţile de învăţământ din Gorj. Aceştia au intrat în şcoală cu o cheie pe care au găsit-o prin curtea unităţii. Nu au luat nimic, doar s-au distrat întorcând camerele de supraveghere. Conducerea unităţii de învăţământ a crezut că este vorba de un furt şi a solicitat sprijinul poliţiştilor. Nu mică le-a fost mirarea când au aflat că presupuşii hoţi erau de fapt şase tineri puşi pe şotii.

Cei şase tineri sunt elevi la trei şcoli din Târgu Jiu şi au vârste cuprinse între 10 şi 12 ani. Doi dintre tinerii implicaţi sunt elevi ai Liceului de Muzică şi Arte Plastice” Constantin Brăiloiu” şi patru fete, eleve ale Şcolii Nr. 6. şi 8. Au vrut să facă o glumă proastă şi au reuşit. Au intrat în incinta Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu profitând de faptul că luni a fost zi liberă. S-au folosit de o cheie găsită prin curtea şcolii. Nu au sustras nimic, dar ca să se amuze puţin au inversat două camere de luat vederi.

Gluma tinerilor a pus pe jar conducerea liceului, care a alertat poliţia crezând că este vorba despre un jaf. “De dimineaţă a venit femeia de serviciu şi a observat că sunt camerele întoarse, nu mai filmau în direcţia corectă. Ne-am uitat prin clasă şi nu părea să lipsească nimic, ne-am gândit că e vorba de hoţi şi am anunţat poliţia”, a declarat Nicolae Diaconescu, directorul adjunct al  Liceului de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”.

Conducerea unităţii de învăţământ a aflat repede cine sunt “intruşii” dat fiind faptul că aceştia au povestit şi altor tineri isprava lor. „Au venit mai mulţi elevi şi ne-au spus cine a făcut treaba asta pentru că au aflat de la copiii din cartier, s-au lăudat la ei. Au venit la joacă şi cu chei potrivite, de unde le-au avut nu ştiu, au intrat pe uşa din spate. S-au alergat, s-au jucat pe coridoare. Nu am mai păţit aşa ceva, puteau să intre la cataloage, la calculatoarele din sala de informatica”, a precizat Nicolae Diaconescu.   

ANCHETĂ

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz. „S-a deplasat o echipă operativă pentru a efectua cercetarea la faţa locului. S-a constat că nu au fost sustrase bunuri. Urmează ca toate aceste date de anchetă fie comunicate instituţiei de învăţământ care va dispune măsurile prevăzute de regulamentul şcolar faţă de minori”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, care a spus că tinerii au găsit cheia prin curte.  

SANCŢIUNE

Elevii implicaţi în toată această poveste vor avea nota scăzută la purtare. “Vom lua măsuri, am anunţat şi şcolile celelalte, cazul este în atenţia organelor de drept. Le vom scade notele la purtare în prima fază, am anunţat părinţii. La noi învăţământul este obligatoriu, nu putem să-i eliminăm că-s mici”, a mai spus directorul adjunct al unităţii de învăţământ. 

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: