Anchetă penală pentru „casieria” inexistentă a Aparegio

Poliţia Gorj se implică în scandalul casieriei pe care Aparegio a amenajat-o în zona CAM, care, de fapt, este un apartament dotat cu toate cele necesare şi pus la dispoziţia unui consilier pe care directorul general al firmei îl are. Mai mult, Primăria Târgu Jiu, ca deţinătoare a spaţiului, a somat, miercuri, societatea să respecte contractul de închiriere, în caz contrar în 2 săptămâni actul e anulat.

Casieria devenită locuinţă de serviciu pentru consilierul lui Traian Pătrăşcoiu e de mai bine de un an transformată în apartament cu toate cele necesare. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj a intrat pe fir şi a confirmat că are în lucru un dosar care vizează situaţia casieriei respective, purtătorul de cuvânt Ion Lazăr limitându-se la a menţiona că cercetările vizează comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Ultimele două acuzaţii au legătură, cel mai probabil, cu documentele în baza cărora apartamentul a fost transformat din casierie în locuinţă de serviciu, iar saltele şi paturi au fost trecute în acte drept birouri pentru buna funcţionare a punctului de încasare a banilor de la consumatorii de apă.

Locatari: Nu e nicio casierie aici!

Şi în tot acest timp în care plata facturilor rămâne o problemă de actualitate pentru furnizorul de apă, ca şi pentru alţii de altfel, în blocul pe care până miercuri scria mare că se pot achita banii către Aparegio e supărare mare printre locatari. Cei de la parter sunt cel mai des deranjaţi pentru a fi întrebaţi despre locul unde se află casieria. „Vin oamenii şi întreabă unde să plătească şi noi le spunem să plece că nu e nicio casierie aici. Văd la intrare că scrie punct Aparegio de plată a facturilor, dar nu există decât apartamentul în care am înţeles că stă domnul care e consilierul directorului general. Are maşina nemişcată de la fereastră, probabil se duce pe jos la birou, că nu prea vorbim cu dumnealui. Dar de venit vin oamenii şi întreabă de casierie. Apartamentul unde trebuia să fie casieria a fost renovat cu totul, s-a schimbat inclusiv parchetul, e făcut frumos”, a spus o locatară pe care un necunoscut tocmai o întrebase despre locul în care îşi poate plăti factura la apă.

Ultimatum: Respectaţi contractul!

Şeful Aparegio va trebui să explice cum a respectat contractul de închiriere a spaţiului respectiv atâta timp cât Primăria Târgu Jiu a comunicat că doar casieria putea funcţiona acolo, nimic altceva. Edilitara Public SA este deţinătoarea spaţiului, miercuri ea somând Aparegio ca în termen de două săptămâni să redea spaţiului destinaţia din contract, în caz contrar, învoiala urmând să fie anulată. „În contractul din 2015 pe care Edilitara l-a încheiat cu Aparegio e prevăzut ca în spaţiul respectiv să funcţioneze doar birouri, nimic altceva. Se menţionează acest lucru la articolul 2 din contract şi, ca urmare, Aparegio are la dispoziţie două săptămâni pentru a da spaţiului respectiv destinaţia din contract, în caz contrar contractul urmând să fie reziliat”, spune Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al municipalităţii.

Pătrăşcoiu: Se doreşte să ni se facă rău

Directorul general al Aparegio, Traian Pătrăşcoiu, spune că doar aşa l-a putut păstra la Târgu Jiu pe Ion Iliescu, consilierul pe care l-a adus de la Timişoara ca să îl ajute în rezolvarea problemelor societăţii. „Este un om foarte bine pregătit. A avut în anul I de facultate 10 pe linie, anul II tot 10 pe linie şi tot aşa până la absolvire. A terminat înainte de 1989, e specialist în domeniu şi m-a ajutat să urnesc din loc multe din proiectele care erau blocate până la venirea mea aici. Iniţial acolo a fost casierie, dar una inutilă pentru că veneau 2-3 oameni pe lună. Cum numărul restanţierilor e mare, am optat pentru deplasarea casierilor în teren ca să încaseze din restanţe şi aşa am ajuns să transformăm acel spaţiu. I-am amenajat domnului Iliescu o cameră pentru care plătim chirie lunară la Edilitara de 157 de lei. Oricum, eu consider că acesta nu este un subiect de presă. Sau este un subiect dacă se doreşte să ni se facă rău pentru că noi suntem în perioada accesării unor fonduri, a deblocării unor proiecte şi orice scandal de acest gen numai bine nu ne face ca operator regional”, spune Pătrăşcoiu.

CRONOLOGIE CU IZ PENAL

Potrivit jurnalistului Narcis Daju, cel care a descoperit subiectul, Aparegio a cerut în scris primăriei, pe 23.09.2015, acest apartament ca locuință de serviciu. Pe 23 octombrie, Consiliul Local Târgu Jiu a împuternicit Edilitara să închirieze spațiul, dar pentru birouri. Aparegio a contractat o firmă apropiată viceprimarului Popescu pentru renovarea apartamentului pe 12 noiembrie, deși a preluat spațiul efectiv pe 21 decembrie.

Vizualizări: 3,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: