Anchetă pentru găsirea polițiștilor care sunt pe mână cu braconierii

Declarațiile făcute de secretarul Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj cu privire la polițiștii și jandarmii care i-ar ajuta pe braconieri să afle din timp când sunt făcute controale care îi vizează nu au rămas fără ecou la actualul comandant al IPJ Gorj.

Comisarul șef Decebal Dumitru Drăghiea a rămas surprins când a aflat de suspiciunile care planează asupra unor subordonați de-ai săi și, ca urmare, a dispus verificarea informațiilor pentru a vedea dacă sunt sau nu descoperiți eventualii „trădători”.  Comandantul „3D” nu pare dispus sub nicio formă să îi protejeze pe cei care dau ponturile braconierilor, asta în cazul în care se va dovedi că declarațiile secretarului AJVPS Gorj, Valentin Calotă, se vor dovedi reale.

Calotă a declarat luni, când au fost arse bărci confiscate de la braconieri, precum și 12 kilometri de plase monofilament interzise la pescuit, că multe dintre controalele AJVPS nu au rezultat scontat dacă sunt făcute împreună cu polițiștii sau jandarmii care știu și ei foarte bine ce se întâmplă la bălțile din zona Turceni.

„La toate acțiunile am participat, mai ales în zona Turceni, unde e mult de lucru cu setcarii. Sunt și protejați de unele organe, că noi când anunțăm că plecăm în patrulare nu prindem pe nimeni. Dacă anunțăm la Poliție, la Jandarmerie se află că ne ducem în control și nu mai prindem pe nimeni. Acum, ultima dată, am găsit 800 de metri de monofilament, care omoară tot. Ne-am dus fără Poliție și Jandarmerie și am ridicat tot ce am găsit ilegal. Sunt strânși de noi 12 kilometri de setcă, plus bărci și cauciucuri. Avem noi dotările noastre, avem barcă cu motor și putem controla mai bine barajul”, a declarat Calotă.

Vizualizări: 7,931

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: