Anchetă redeschisă pentru moartea unui bebeluş. E vizat un medic cunoscut!

Moartea unui bebeluş în urmă cu mai mulţi ani la Maternitatea din Târgu Jiu nu a fost lămurită pe deplin nici până acum de către anchetatori. Lucrurile s-ar putea schimba în perioada următoare, după ce aceştia au obţinut de la instanţă o decizie prin care este confirmată redeschiderea cercetărilor începute cu vreo cinci ani în urmă şi care îl vizează pe unul dintre cei mai cunoscuţi medici din oraş.

În septembrie 2013, Viorică Tabacu era şef al secţiei ginecologie şi o asista la naştere pe Alina Adriana Mogoş, din Băleşti. Fetiţa pe care a adus-o pe lume a murit, iar pe părinţi i-a îndurerat cel mai mult faptul că nimeni din partea spitalului nu le-a explicat ce s-a întâmplat, problemă de care şi alţi pacienţi se mai plâng şi în ziua de azi.

Cercetările efectuate de procurori nu au dus la găsirea vreunui vinovat, dar la începutul acestui an, ancheta a fost redeschisă, probabil în baza vreunor rezultate de laborator, procurorii cerând o confirmare de la instanţă pentru a duce mai departe dosarul. „Admite cererea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu. În baza art. 335 C. pr. pen. constată legalitatea şi temeinicia ordonanţei nr.12/II/2/2018 din data de 22.01.2018, emisă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu în dosarul 5474/P/2013 şi confirmă redeschiderea urmăririi penale cu privire la infracţiunea prev. de art.202 alin.1 şi 5 C.pen. În baza art. 275 alin. (3) C. pr. pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”.

Textul de lege la care face referire articolul 202 prevede ca infracţiune „vătămarea fătului, în timpul naşterii, care a împiedicat instalarea vieţii extrauterine se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 7 ani”, conform Codului Penal.

„Aşteptam acest copil de 8 ani”

La momentul producerii decesului bebeluşului, tatăl declara că aştepta acest copil de opt ani. La cum a decurs ancheta vor trece mai mult de opt ani până va afla dacă există vreun vinovat pentru cele întâmplate. În septembrie 2013, când a avut loc decesul, Cătălin Mogoş declara că nu va renunţa nicio zi să afle de ce a murit copilul pe care îl aşteptase atâta amar de vreme şi care era perfect sănătos până în momentul naşterii. „Nici nu s-au uitat la noi şi nici nu ne-au spus ce s-a întâmplat. Domnul doctor care a condus intervenţia este cel care mi-a omorât copilul. Aşteptam acest copil de opt ani şi acum trebuie să mă pregătesc de înmormântare, în loc să mă bucur de el. Când am venit aici totul era ok, inima bătea, copilul mişca, nimeni nu a vorbit de nicio problemă. Seara la 10.00 au venit la noi şi au spus că a murit copilul. Îl ţineau într-o pungă de plastic de parcă ar fi murit o pisică. Nu se poate aşa ceva, nu credeam că e atâta incompetenţă într-un astfel de caz”, spunea tatăl îndurerat la scurt timp după producerea nenorocirii.

Vizualizări: 4,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: