Andreea Mareşi vrea să îi scoată pe elevi din amorţeală

Andreea Mareşi a devenit vicepreşedinta Consiliului Judeţean al Elevilor din Gorj deoarece a dorit ca vocea elevilor să fie auzită. Consiliul Elevilor înseamnă pentru ea realizarea proiectelor necesare pentru soluţionarea anumitor probleme din cadrul liceelor şi valorificarea talentelor. Mai întâi a fost nevoie să se formeze în spiritul muncii în echipă.

Andreea Mareşi, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu, crede că şcoala nu le oferă încă elevilor destule oportunităţi de a-şi manifesta talentul şi de a-şi spune punctul de vedere. Pentru acest lucru este nevoie de foarte multă iniţiativă şi implicare din partea elevilor. „Consiliul Elevilor înseamnă să realizezi proiecte necesare pentru soluţionarea anumitor probleme din cadrul liceelor. O astfel de problemă ar fi dezinteresul elevilor. În mare parte ei rămân în sfera şcolii, care înseamnă doar a învăţa şi nu reuşesc să depăşească această barieră. Sunt şi probleme legate de absenteism, fumatul în şcoli, lipsa dorinţei de a învăţa”, spune Andreea. Pentru realizarea unei echipe cu care să lucreze şi să implementeze diverse proiecte în şcoală şi în judeţ a fost nevoie de o formare pe măsură. “Prima dată când am participat la un training mi s-a părut o idee fenomenală deoarece învăţăm altfel, profesorii de acolo nu sunt ca la şcoală, ci interacţionăm într-un alt mod, ne dezvoltăm noi personal şi învăţăm lucruri noi interactiv, jucându-ne şi vorbind serios deopotrivă. De atunci am tot participat la multe formări. Am avut trening-uri pe comunicare, pe lucruri de echipă, managementul proiectelor pentru a învăţa să scriem un proiect”, explică Andreea Mareşi.

Inerţie în şcoală

S-a implicat în activităţi extraşcolare pentru că vocea elevilor nu este încă auzită. „De aceea în ultimul timp realizat foarte multe interviuri prin şcoală pentru că am vrut să le aud şi lor părerea, am realizat concursuri de desene, de muzică. De fiecare dată promovăm câte o anumită valoare, scoatem în evidenţă foarte multe lucruri, am făcut şi multe campanii pe absenteism şi antidrog”, menţionează tânăra. Aşa că încearcă în continuare să îi scoată pe elevi din inerţie. „Este o inerţie foarte mare şi licee şi mă simt destul de bine atunci când ştiu că pot face ceva şi celălalt e mulţumit şi îi rămâne o amintire din ceea ce vreau eu să fac. Nu toţi sunt receptivi pentru că în România voluntariatul nu este destul de dezvoltat şi mulţi aşteaptă ca atunci când fac ceva să primească ceva în schimb. Am făcut campionat de şah, table în şcoala mea, m-am implicat în revista şcolii, fiind redactor-şef”, mai spune tânăra.

DORINŢĂ

Andreea îşi doreşte foarte mult să urmeze o facultate în străinătate, la Drept Internaţional. „Aş alege Anglia, Norvegia sau Suedia. Nu merg cu gândul de a rămâne acolo, ci vreau doar să mă implic. Îmi place să preiau iniţiativa, să realizez ceva şi să valorific ceea ce ştiu şi pot. Nu mă dau înapoi de la nimic. Un lider trebuie să aibă foarte multă răbdare şi încredere în sine. Dacă îţi pierzi încrederea e greu să realizezi ceva şi te blochezi la un moment dat”, consideră aceasta.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: