Angajări la căminul social din Motru. Zece posturi vacante!    

Primăria municipiului Motru a scos la concurs zece posturi pentru căminul social finalizat pe fonduri europene încă din anul 2015. Necesitatea ocupării acestor posturi este urgentă, primăria fiind în pericol să returneze finanţarea europeană alocată acestei investiţii. Termenul limită de depunere a dosarelor este 10 mai, anunţă autorităţile locale.

Autorităţile locale din Motru au scos la concurs un post de şef serviciu, un post de medic, unul de asistent medical, un post de psiholog practicant, două posturi de asistent social, un consilier juridic debutant, un administrator şi două posturi de îngrijitor. Practic atâtea posturi cât este nevoie pentru ca centrul social construit în urmă cu doi ani să funcţioneze în cele din urmă. Concursul are loc la finele lunii mai.

Posturile au mai fost scoase la concurs, însă hotărârea de consiliu local a fost atacată de Instituţia Prefectului şi a fost suspendată. „Hotărârea este atacată în instanţă de către Instituţia Prefectului şi atunci le-am scos la concurs în condiţiile legii generale. Centrul a fost realizat pe fonduri europene, a fost finalizat în decembrie 2015 şi trebuie să-l punem urgent în funcţiune. Avem licenţă provizorie de funcţionare până în luna iunie a acestui an. Dacă în iunie nu este pus în funcţiune, riscăm să ni se retragă finanţarea de 1,6 milioane lei, fonduri europene”, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

Centrul social este structurat pe trei etaje şi se adresează mai multor categorii de persoane defavorizate. „Un prim centru este destinat victimelor violenţei în familie, adică femei bătute sau soţi bătuţi, al doilea centru este un adăpost de noapte şi încă un etaj este pentru motrenii care nu au deloc adăpost”, a mai spus Gigel Jianu, primarul din Motru.

Vizualizări: 11,214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: