Angajații de la Mediu își caută majorările salariale în instanță

În ultimele două săptămâni, în fiecare zi de marți inspectorii Agenției Județene de Protecție a Mediului, precum și comisarii Gărzii de Mediu Gorj, au oprit lucrul pentru două ore, prin greva spontană sperând să atragă atenția asupra salariilor mici pe care le primesc. Nimeni de la minister nu i-a băgat însă în seamă, iar după demiterea de luni a lui Daniel Constantin sunt tot mai mici șansele ca problema lor să fie luată repede în discuție și, eventual și rezolvată. În acest context, sindicaliștii au decis să apeleze la instanțele de judecată, urmând să își ceară drepturile prin procese pe care speră să le câștige, așa cum s-a întâmplat și la alte instituții publice din județ.

„Având în vedere că Guvernul încă nu a răspuns la solicitarea noastră pentru echivalarea salariilor pe familie ocupațională, noi o să încercăm să acționăm la instanță pentru a vedea ce decide instanța cu privire la echivalarea salariilor pe familie ocupațională. O să facem solicitări și către alte instituții ale statului, iar răspunsurile le vom atașa la dosar ca exemplu de plată, pentru a se vedea diferența care există între salariile din unele instituții și cele pe care le primesc angajații APM Gorj”, a declarat sindicalistul Ionuț Mocârcioiu.

Încă de la protestele de săptămânile trecute, inspectorii precizau că salariile unora dintre ei sunt echivalente cu cele pe care le primesc șoferii la alte instituții publice din județ, lucru pe care aceștia nu îl găsesc firesc.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: