Angajaţii noii fabrici de cablaje vor lucra în trei schimburi

Mare parte din cei 1500 de oameni care vor fi selectați să lucreze pentru fabrica de cablaje ce va fi înfiinţată la Rostramo vor lucra în ture. Hala va fi pusă în funcţiune în aprilie, iar până atunci clădirea va fi recompartimentată şi amenajată pentru activitatea de fabricare a echipamentelor electrice şi electronice pentru autovehicule.

Fabrica unde se va desfăşura activitatea pentru producerea de componente auto are o suprafaţă de peste 16.500 mp. Este compusă din parter şi un etaj. La parter va fi hala de producţie, cu grupuri sanitare, vestiare, birouri, spaţii tehnice şi magazii. La etaj vor fi alte vestiare, grupuri sanitare şi un hol.
Societatea Alpha Construct Sistems SA a solicitat la Agenția pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj emiterea acordului de mediu pentru reabilitarea halei industriale, amenajarea incintei și împrejmuirea proprietăţii. În proiect se arată că vor fi efectuate închideri ale pereţilor externi cu panouri termoizolante tip sandwich, iar învelitoarea va fi reabilitată. Mai mult decât atât, va fi realizat un sistem de încălzire în pardoseală şi un nou sistem de preluare a apelor pluviale. Vor mai fi realizate şi rampe de acces pentru aprovizionarea TIR-urilor. În proiect se arată că această construcţie va fi amenajată la standarde moderne de calitate și funcționalitate, dar cu „respect pentru aspectul arhitectural".
Tot în proiect este specificat şi faptul că numărul de angajați va fi de 1500 de persoane, din care 60 vor fi angajaţi administrativi. Aceștia din urmă vor lucra de la 8 la 16.30, iar ceilalți 1440 vor fi împărțiți pe 3 schimburi de ture: la 6 dimineaţa, la 14.00 și la 22.00.
Autorităţile de mediu au explicat că vor emite acordul de mediu pentru reabilitarea halei, pentru că în acest caz nu este nevoie de un studiu privind evaluarea impactului asupra mediului, deoarece nu va genera noxe. "E vorba de reabilitarea unei hale de la Rostramo pentru amenajarea în vederea deschiderii unei fabrici de cablaj pentru industria auto-moto. E în procedură de emitere a acordului de mediu. Am înțeles de la proiectant că se intenționează ca undeva la începutul lunii aprilie să definitiveze toate lucrările pentru a putea fi pusă în funcțiune", a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.
Circa 5000 de gorjeni şi-au depus CV-urile în vederea încadrării la noua fabrică de cablaje de la Rostramo. O parte din candidaţi au fost şi intervievaţi până acum în vederea angajării.

Vizualizări: 5,416

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: