Angajaţii Primăriei Stănești, fără salarii de patru luni. Primarul: Stau la bârfit prin birouri!

De patru luni, salariații Primăriei Stănești se uită lung după bani. Chiar și după ce instituția a primit 230 de mii de lei de la Finanțe pentru a ieși din această criză, banii tot nu ajung. Primarul nu a reușit decât să mai achite din arierate și salariile a cinci muncitori.

Angajații Primăriei Stănești s-au revoltat. Conflictul a pornit după ce au aflat că numai cinci muncitori au primit leafa pentru luna septembrie, iar ei nu au văzut niciun ban. Situația de acolo a ajuns și la urechile prefectului Ciprian Florescu: „Este un conflict intern pentru că salariați din cadrul primăriei acuză că nu și-au primit salariile de trei, patru luni. Eu am avut o discuție telefonică cu primarul. Mi-a promis că lucrurile vor intra în normal. Nu poți să-i tratezi diferențiat. Sigur că cei din primărie consideră că sunt mai importante arieratele sau plățile restante, este o temă pe care nu o agreez”, a declarat prefectul.

Promisiunea pe care primarul i-a făcut-o prefectului a fost că va încerca să achite măcar două din cele patru salarii restante până de sărbători. „Pentru mine, cel mai important este salariatul. Oamenii trebuie să-și primească drepturile salariale mai ales că se apropie sărbătorile”, a mai explicat Florescu.

Primarul Ștefan Blideanu a luat foc când a aflat că scandalul dintre angajați a ajuns în media. Le-a transmis celor care nu sunt de acord cu deciziile sale să meargă în teren și să încaseze taxe și impozite. Blideanu a explicat și de ce a plătit muncitorii în detrimentul celor de la birouri: „S-a dat la muncitori pentru luna septembrie. Sunt cinci muncitori și erau salarii mai mici și de-asta am putut să dăm. Puteam să nu mai dăm la nimeni. Am preferat să le dau câte 17 milioane la fiecare. Muncitorii ăștia lucrează și pe frig și în căldură. Probabil că salariații au timp să stea la bârfit prin birouri să vadă ce fac eu. E foarte ușor să stai în birou. Să meargă și salariații de la Contabilitate și să facă încasări”, a fost declarația primarului Ștefan Blideanu.

Vizualizări: 2,656

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: