Ansamblul „Maria Lătărețu”, premiat în Serbia

Ansamblul Artistic „Maria Lătărețu”, din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, a reprezentat cu succes România la un festival internaţional. Artiștii gorjeni s-au întors cu două mari premii din Serbia.

Artiști din 14 țări au participat la festivalul internațional care s-a desfășurat la Belgrad, în Serbia. Festivalul-concurs FIDAF Folk Dance and Music Festival „BELGRADE AWARD 2017”' a avut loc în perioada 3-7 iulie și a adunat laolaltă artiști din țări europene, dar și de pe alte continente. România a fost reprezentată de Ansamblul Artistic „Maria Lătărețu” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, care a plecat din capitala Serbia cu două mari trofee. Delegația română a fost însoțită de Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, și de Alexandru Bratu, directorul Școlii Populare de Artă Târgu Jiu. „Noi, Școala Populară, ansamblul, am fost onorați de invitația făcută de cei de la Belgrad, pentru că festivalul de la Belgrad face parte dintr-o federație internațională a festivalurilor folclorice din întreaga lume. De aceea, oportunitatea oferită nouă, de a reprezenta România, a fost o mare, mare onoare”, a declarat directorul ȘPA Târgu Jiu.

Artiștii gorjeni au obținut premiul pentru „cea mai bună orchestră”, dar și pentru „cel mai bun solist instrumentist”, această ultimă recunoaștere fiind revendicată de maestrul Ștefan Popescu. Orchestra Ansamblului Artistic „Maria Lătărețu” este condusă de dirijorul Constantin Argint. „Am cântat la mai multe instrumente, două fluiere, sticla, în special Ciocârlia, cu tâlvul. A fost ceva mai aparte. Erau toate formațiile cu orchestră, dar am făcut și un punct de 4-5 minute cu aceste instrumente și pseudo-instrumente. Premiul pe care l-am obținut este o recunoaștere importantă. Am fost și în Cipru acum trei săptămâni, tot prin Consiliul Județean, la fel am fost apreciat”, a explicat Ștefan Popescu.

Galerie foto





Vizualizări: 1,491

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vedete:

Citește și: