Anunţ important pentru târgujienii care au cerut o locuinţă ANL

Cei aproape 1200 de târgujieni care au depus solicitare la primărie în vederea obţinerii unei locuinţe tip ANL trebuie să-şi actualizeze documentele până în data de 28 februarie. Municipalitatea va distribui în vară cele 60 de locuinţe disponibile în blocurile ridicate de Agenţia Naţională a Locuinţei.

Tinerii care au depus solicitări pentru obţinerea unei locuinţe au şansa să primească una dintre cele 40 de unităţi locative noi din zona Narciselor. Mai sunt alte câteva zeci de locuinţe, în diferite zone ale oraşului, care au devenit disponibile după ce chiriaşii au renunţat la ele. Repartizarea se va face în vară şi în baza unor punctaje, spun autorităţile. „Până pe data de 28 februarie, au fost înştiinţaţi toţi cei care au depus dosare pentru ANL, să-şi actualizeze acele dosare. Avem în acest moment 1175 de solicitări şi, din fericire, în vara aceasta vor fi repartizate în jur de 60 de locuinţe ANL”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

În momentul de faţă, o firmă din Craiova lucrează la amenajarea a două blocuri ANL, cu apartamente şi garsoniere, în zona Narciselor. Lucrările vor fi definitivate în luna mai. De asemenea, în zonă vor mai fi construite două blocuri tip ANL. „Zona respectivă este complet viabilizată de către municipalitate, atât în ceea ce priveşte echiparea cu reţelele tehnico-edilitare, cât şi reţeaua stradală. Tot în acea zonă, mai avem două proiecte aprobate deja, cuprinse în programul Agenţiei Naţionale a Locuinţei, vizând construirea a două noi blocuri similare, tot cu 40 de unităţi locative”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Un alt proiect prevede înfiinţarea a încă trei blocuri în zonă, urmând ca primăria să depună anul acesta documentaţia în vederea aprobării finanţării la Agenţia Naţională a Locuinţei. Municipalitatea vorbeşte şi de înfiinţarea unei zone rezidenţiale, un cartier de locuinţe cu circa 1000 de unităţi locative pentru tineri, pe terenul dobândit de la unitatea militară, de 40 de hectare.

Vizualizări: 1,727

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: