Apă de la EMC Motru pentru animale. Sătenii cumpără!

Locuitorii din Samarineşti cumpără apă de băut, în timp ce EMC Motru aduce apa cu maşina de pompieri pentru animale. Primarul Marian Ardeiu este în acest moment la Bucureşti, unde încearcă să grăbească acordarea fondurilor pentru alimentarea cu apă a comunei.

Toate nenorocirile au oprit în comuna Samarineşti. După ce angajaţii primăriei sunt în urmă cu plata salariilor, indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap sunt şi ele restante, de trei săptămâni locuitorii din trei sate din Samarineşti nu mai au nici apă. “Este adevărat. De trei săptămâni nu am apă în trei sate. Car cu maşina de pompieri. E o zonă afectată de minerit şi cu seceta din ultima vreme... Şi nu văd că ar ploua, ca să se refacă pânza freatică”, a declarat primarul Marian Ardeiu.

Cele 160 de familii din cele trei sate se întâlnesc zilnic pe uliţe, unde vine maşina cu apă. Din nefericire, apa nu este bună de băut, ci doar pentru consumul animalelor şi spălat.

Primarul a luat ieri drumul Bucureştiului. A realizat un proiect de alimentare cu apă, pentru care a şi primit acceptul de finanţare guvernamentală. Proiectul este de 16 miliarde de lei vechi, dar de la începutul anului, când a fost declarat eligibil, nu a ajuns nici un ban la Samarineşti. Despre această situaţie ştie toată lumea, spune primarul. “Sunt în drum spre Bucureşti. Merg la Ministerul Dezvoltării, Fondul de mediu, să vedem ce facem. Ştie toată lumea de situaţia asta, şi deputaţii, şi prefectul”, a încheiat acesta.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: