Apă mai ieftină pentru rovinăreni. Primar: Va fi unul dintre cele mai mici preţuri din Oltenia

Administraţia locală din Rovinari a demarat procedurile pentru transferarea reţelelor de apă şi canal către operatorul regional, societatea Aparegio. Apa pe care o vor consuma rovinărenii va fi aceeaşi, de la Compania de Apă Oltenia, numai că noul operator a negociat un tarif mai bun. Primarul Robert Filip spune că va fi unul dintre cele mai mici preţuri la apă din Oltenia.

Rovinărenii plătesc în acest moment o taxă de 2,99 lei fără TVA/mc de apă şi numai 0,99 lei pentru canalizare. Primăria Rovinari a iniţiat demersurile pentru transferarea către Aparegio a reţelelor de apă-canal, în ideea de a putea atrage fonduri europene pentru modernizarea lor. Consiliul Local a aprobat acest transfer, iar în acest moment se lucrează la inventarierea ţevilor. „Deocamdată inventariem, să vedem avantajele şi dezavantajele. După preluarea de către Aparegio, apa va fi mai ieftină decât avem noi acum, pentru că între operatori preţul este mai mic. Ei cumpărând de la Apă Oltenia cu un preţ mai mic decât cumpărăm noi, e reglementat. Eu zic că va fi unul dintre cele mai mici preţuri din Oltenia”, a declarat Robert Filip, primarul oraşului Rovinari.

Administraţia locală din Rovinari crede că nu va mai dura mult până ce reţelele de apă vor fi transferate la Aparegio. „S-a luat decizia în Consiliul Local, mai trebuie să semnăm contractul, predarea de gestiune, utilaje, echipamente. Până în vară se va concretiza. Marea problemă pe care o avem noi este că nu putem să absorbim banii de pe POIM (n.r. – Programul Operaţional Infrastructură Mare), pentru că pe POIM trebuie să faci parte dintr-un operator regional şi poate operatorul să ia banii. Și atunci, dacă nu aderăm, nu putem să absorbim cele câteva milioane de euro pe care le avem deja aprobate. A..., că nu sunt mâine, dar într-un an, doi, trei o să vină banii”, a mai spus primarul Robert Filip.

Târgujienii plătesc, începând cu 1 ianuarie 2017, 2,64 lei/mc apă potabilă şi 3,07 lei pentru canalizare. Tariful a scăzut urmare a reducerii taxei pe valoarea adăugată (TVA) de la 20% la 19% pentru canalizare, şi la  9% pentru apa potabilă.

Vizualizări: 1,016

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: