Apă pentru sătenii din Croici. Investiţie de 3 milioane lei!

Veşti bune pentru localnicii din satul Croici al comunei Mătăsari. Administraţia locală a obţinut finanţare pentru a introduce reţelele de apă şi în acest sat. Lucrările urmează să fie scoase la licitaţie.

Locuitorii din peste 100 de gospodării din satul Croici vor beneficia de această investiţie. Primăria Mătăsari a obţinut finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II pentru a duce la îndeplinire acest proiect. Croici este de altfel singurul sat din comuna Mătăsari unde încă nu au fost introduse reţele de apă. Ar mai fi Runcurel, dar în acest caz nu se impun astfel de investiţii deoarece satul o să dispară de pe hartă din cauza activităţii miniere, iar locuitorii acestuia vor fi strămutaţi. Procesul a demarat deja.

Investiţia din satul Croici prevede şi alte lucrări. „În data de 16 aprilie am semnat la Bucureşti contractul de finanţare pentru înfiinţarea sistemului de apă în satul Croici. Valoarea proiectului este de aproximativ 3 milioane de lei. Acolo nu este reţea de apă şi o să se facă un foraj, cu staţie de tratare, staţie de pompare, un bazin de 100 metri cubi şi reţeaua. Vor fi în jur de 130 de branşamente. Mai este o parte din sat care ţine de minerit şi nu putem face investiţii acolo. Urmează să scoatem lucrările la licitaţie, după care dăm drumul la lucrare. Investiţia va trebui finalizată în termen de 12 luni de la demararea lucrărilor”, a declarat Irinel Rasoveanu, inspector în cadrul Primăriei Mătăsari.

Administraţia locală a realizat un proiect şi pentru introducerea reţelelor de canalizare în satele  Croici şi Brădet. Acesta urmează să fie depus spre finanţare.

Anul trecut, Primăria Mătăsari a modernizat, cu fonduri de la bugetul local, circa 1,2 km de drum în satul Croici, pe porţiunea care nu a fost niciodată asfaltată. Investiţia s-a ridicat la circa 430 mii lei.  

Vizualizări: 664

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: