Apă potabilă în toate casele şi străzi reabilitate, anul acesta la Turceni

Primarul din Turceni, Dumitru Gâlceavă, are planuri mari pentru anul acesta în ceea ce priveşte asigurarea unei vieţi mai uşoare pentru cetăţeni. Edilul vrea să asigure apa potabilă în toate locuinţele şi să reabiliteze străzile din zonă. Anul acesta vor demara şi lucrările la Campusul Şcolar, astfel elevii nu vor mai fi nevoiţi să străbată kilometri pentru a putea merge la şcoală.

Una dintre investiţiile prioritare ale primăriei Turceni pentru anul acesta este extinderea reţelei de apă în toate zonele din localitate. Cum în anumite sectoare din localitate fântânile oamenilor au secat, autorităţile locale vor să le asigure necesarul de apă. „Vrem să facem o extindere a reţelei de apă ca fiecare gospodărie să aibă accesul la apă potabilă. Plecând din zona oraşului unde deja există apă în permanenţă, să mergem spre celelalte zone ale localităţii, ca oamenii să beneficieze măcar de această facilitate, dacă nu vom reuşi să prindem ceva pe partea de canalizare. Vom avea cheltuieli pentru canalele care trebuie refăcute, betonate, ca oamenii sa nu mai aibă această problemă a apei care le ameninţă bruma de agoniseală”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Edilul mai spune că la finele acestei luni urmează să fie semnat contractul de finanţare pentru construcţia Campusului Şcolar. Valoarea investiţiei este de circa 300 de miliarde de lei vechi, fiind construit în mare parte cu fonduri europene şi doar o parte din sumă este cofinanţare din partea primăriei. Şi ştrandul care va deservi locuitorii din Turceni şi din zonele învecinate va fi inaugurat la 1 iunie, în prezent 80% din lucrări fiind efectuate.

Padocul din Turceni va fi reabilitat

Autorităţile locale din Turceni spun că şi străzile lăturalnice vor fi reabilitate, aceasta fiind o problemă majoră în prezent, mare parte dintre ele fiind într-o stare deplorabilă. O altă problemă cu care se confruntă cetăţenii este cea a câinilor comunitari, numărul acestora fiind în creştere. În acest sens, autorităţile locale vor să reabiliteze vechiul padoc, care să găzduiască maidanezii de pe străzi. „Am luat iniţiativa şi am găsit înţelegere la consiliul local să facem un padoc, să-l reabilităm pe cel vechi, să-l autorizăm pentru a putea aduna câinii din localitate, pentru că s-au înmulţit. Sunt în jur de 100 de câini. Am aprobat proiectul, va costa vreo 2 miliarde de lei vechi construcţia şi cheltuiala lunară undeva la 100-200 de milioane vechi cu întreţinerea acestor câini, ca să nu mai creeze probleme. În fiecare zi stau cu teamă să nu atace vreun copil şi să se întâmple vreo nenorocire. Vor fi şi locuri de muncă create acolo”, a precizat Dumitru Gâlceavă, primarul din Turceni.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: