Apă şi gunoi cu iz de scandal la Alimpeşti

Un nou scandal a izbucnit la Alimpeşti între primar şi consilierul local Leonida Belgher. În timp ce alesul local îl acuză pe edil că încasează mai mulţi bani pentru apă şi gunoi decât s-a votat în Consiliul Local, primarul îl sfătuieşte pe Belgher să mai treacă pe la şedinţe şi să voteze proiectele. Tarifele au fost modificate de aproape un an, spune edilul Daniel Floarea.

Consilierul local Leonida Belgher a postat pe o reţea de socializare chiar şi o factură la apă pentru a-şi susţine declaraţiile. „Am votat în Consiliul Local ca fiecare cetăţean să plătească trei lei pentru ridicarea gunoiului. Aceşti indivizi încasează cinci lei. Au votat în consiliu preţul la apă de 1,10 lei, însă încasează 1,60 lei”, a fost apelul lui Leonida Belgher, consilier local PMP la Alimpeşti.

În realitate, preţul la apă a fost modificat de aproape un an, după cum spune primarul Floarea. Acum, apa şi canalizarea sunt administrate de o societate înfiinţată la nivelul primăriei. „Am făcut tot posibilul să menţin preţurile minime. Sistemul de alimentare cu apă şi canalizare a fost delegat către SC Alimpeşti Util cu preţul de 1,6 lei pe metrul cub de apă şi cu 0,7 lei canalul. Noi, la 1 aprilie, am trecut peste toate contoarele şi restanţierii au plătit 1,1 lei cât era apa înainte tot către primărie. Când am stabilit taxele şi impozitele pe 2018, având vreo 3.000-4.000 de lei restanţe la apă, am hotărât să lăsăm apa la 1,1 lei pentru cei care au rămas cu factura neplătită tot către primărie. Acum, primăria nu poate încasa decât acele restanţe. Sunt hotărârile de Consiliu Local în regulă, au fost duse la Prefectură. Fiind o firmă a Consiliului Local, SC Alimpeşti Util, ne va fi greu să supravieţuim. Nu ştiu de ce se face domnul Belgher că nu înţelege. Dar el dacă n-a votat un proiect, e normal să nu-l înţeleagă”, a explicat primarul din Alimpeşti.

Şi gunoiul s-a scumpit

Belgher a uitat că s-a scumpit şi gunoiul în comună. Primarul susţine că tariful de 5 lei pentru fiecare persoană ar fi cel mai mic pe care a reuşit să-l negocieze cu operatorii încă de anul trecut. „Era gunoiul 3 lei pentru o persoană. În ianuarie 2017 s-a votat taxa de gunoi introdusă de Guvern pentru operatori. Am avut negocieri cu mai mulţi operatori. Acelaşi preţ îl au şi oamenii din Bumbeşti Piţic, Polovragi, Prigoria. Am obţinut în primă fază 6 lei pe persoană, cu promisiunea ca, până în iulie, să ne ia 5 lei pe persoană. Apoi s-a desfiinţat taxa pe depozitul de gunoi şi a rămas la 5 lei pe persoană. Serviciile lasă puţin de dorit, dar am zis să mergem cu cel mai preţ pentru că nu sunt bani la ţară. Belgher nu prea votează în Consiliul Local. Să fii consilier şi să nu şti ce ai votat? E rea voinţă din partea lui. El are problema asta. Vrea să fie primar. Vine prin primărie şi ne face în toate felurile”, a mai spus Daniel Floarea.

Vizualizări: 574

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: