Apărarea, cheia victoriei cu Mediaş

Energia încheie seria meciurilor de foc cu un duel pe teren propriu cu echipa care i-a eliminat anul trecut din play-off, Gaz Metan Mediaş. Nikolic vrea o apărare perfectă pentru a repeta isprava de la meciul cu Timişoara.

Nikolic şi compania au pierdut etapa trecută la Brazi contra Asesoftului (65-75) dar au un bilanţ bun după 4 runde, 3 victorii şi un eşec. După Timişoara şi Asesoft, Energia încheie seria partidelor de foc cu un duel cu Gaz Metan Mediaş.

Gazul, greu de ucis

Energia nu s-a descurcat deloc bine cu Mediaşul în sezonul trecut. Gorjenii au luat bătaie de 2 ori în sezonul regulat de la medieşeni care s-au impus şi în sferturile play-off-ului cu scorul general de 3-1. Nikolic mizează acum pe spiritul de luptă al elevilor săi care au arătat că ştiu să se apere dar şi că se mişcă greoi în atac. „E o echipă foarte bună, cu pivoţi puternici, cum e Ivanovic dar cred că după meciul de la Asesoft, am arătat că putem juca contra oricui. Sper să avem răspuns la ofensiva Mediaşului, să ne apărăm la fel ca în partida cu Timişoara. Sezonul acesta nu va fi ca anul trecut când ne-au depăşit cu 5-1 în meciurile directe”, promite Nikolic care e mândru de elevii săi în ciuda eşecului de la Brazi cu Asesoft. „Pentru prima oară în istorie, Energia a jucat de la egal la egal pe terenul Asesoftului şi a avut şansa să câştige. În ultimii 10 ani, nimeni nu va investi la fel de mult cum a făcut-o Asesoftul.”

Atuuri, publicul şi defensiva

Cum Gazul pleacă cu prima şansă, Nikolic caută să găsească atuuri ale echipei sale. În atac, Energia nu impresionează, doar Louis Darby reuşind să se ridice la nivelul aşteptărilor. Doar cu un Darby în formă excelentă şi o apărare beton, Energia ar avea şanse să bată Mediaşul. „Apărare, apărare, apărare! Asta e deviza noastră. Aştept mai mult şi de la shooteri, Vujacic sau Atanackovic vor deveni mai buni de la meci la meci. Plus Darby care e într-o formă foarte bună. La Brazi, l-au omorât arbitrii! Faulturile personale 3,4 şi 5 au fost gratuite!”, a comentat Nikolic care aşteaptă şi o sală plină la meciul de duminică seara de la ora 19. „Dacă avem o atmosferă bună, vom câştiga 100%! Vreau să fac apel la public să vină şi să ne susţină, aşa cum o fac de fiecare dată. Dacă vom câştiga va fi un mare succes pentru Energia. Mediaşul este o echipă bună, cu un antrenor bun, îl respect pe Ţenter, dar sper să avem o atmosferă bună din partea publicului şi să câştigăm”, încheie antrenorul sârb.

1 – este locul ocupat de Mediaş în acest moment, trupa lui Ţenter având 4 victorii şi un eşec din primele 5 etape

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: