Aparatul care va depista orice formă de cancer ajunge la Novaci. Când va fi funcţional!

O nouă dotare de ultimă oră la Spitalul din Novaci. Unitatea medicală va beneficia, în câteva luni, de un scintigraf. Acesta va putea depista orice formă de cancer. Aparatul va ajunge la Novaci în baza unui parteneriat public-privat, iar zece procente din veniturile firmei care se va ocupa de acesta vor ajunge în conturile spitalului.

În aceste zile, vor fi puse la punct toate detaliile achiziționării scintigrafului cu care se mai pot lăuda doar câteva spitale din țară. Aparatul va deveni funcțional în câteva luni. „Chiar în aceste zile, spitalul nostru se va dota cu un scintigraf care va depista orice tip de cancer. Sunt foarte puține în țară. Acesta va fi achiziționat printr-un parteneriat public-privat. Noi punem la dispoziție spațiul pentru care luăm chirie și dânșii ne oferă 10% din venituri. Este superior în diagnostice CT-ului și RMN-ului”, ne-a explicat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.

Cu ajutorul acestui aparat, cancerul poate fi detectat de la primele celule afectate, cu patru-cinci ani înainte ca boala să poată fi pusă în evidenţă de tomograf sau RMN. „Vor depista și cazurile de cancer la gușă și absolut orice fel de tumoră care se poate dezvolta în organismul fiecărui om. El probabil că va deveni funcțional în câteva luni. Sper să fie cât mai repede. Depinde de avizele pe care trebuie să le luăm de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, aici fiind vorba despre medicină nucleară”, a mai explicat Emil Grigore.

Galerie foto


Vizualizări: 16,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: