Aparegio dă noi asigurări: „Apa din Ciocârlău şi Narcise este potabilă”

Reprezentanţii Aparegio susţin că apa pe care o distribuie este potabilă, inclusiv cea din cartierele târgujiene Ciocârlău şi Narcise. Asta după ce foarte mulţi cetăţeni din zonă au sesizat că apa are un miros şi o culoare ce nu permit să fie consumată. Traian Pătrăşcoiu, şeful Aparegio, declară că apa vine din trei surse şi că acesta este motivul pentru care arată în acest fel.

„Toată apa pe care o distribuie Aparegio în aria de operare, respectiv în judeţul Gorj, este potabilă. Analizele se fac şi de către operator şi de către Direcţia de Sănătate Publică”, a spus Traian Pătrăşcoiu, joi, după ce primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a dispus verificarea potabilităţii apei în cartierul Ciocârlău.

Oamenii care locuiesc în acele cartiere s-au plâns de luni bune că apa este urât mirositoare şi are culoarea maro şi spun că le este teamă până să se şi spele cu ea. „Au apărut sesizări din partea oamenilor deoarece debitele sunt scăzute pe cursurile de apă Şuşiţa şi Sohodol, partea de nord a municipiului este alimentată şi din Dealul Târgului, şi din Iezureni, şi din Preajba. Deci nu se pune problema de apă nepotabilă. Apa din Dealul Târgului este tratată într-un fel, că are o anumită calitate, apa din Preajba este tratată altfel şi cea din Iezureni altfel, fiecare este potabilizată într-un anumit fel”, a explicat directorul Aparegio, Traian Pătrăşcoiu.

Fără apă la ANL-uri

Nemulţumiţi au fost şi cetăţenii care locuiesc în cartierul ANL-urilor din Narcise. Aici nu numai că apa are calităţi îndoielnice, dar nici măcar nu este suficientă. Şeful Aparegio a spus că în maxim 45 de zile oamenii vor avea apă la program normal. „Într-o lună o să montăm un grup de pompare. Cartierul nu a fost evaluat bine de la început de când a fost amplasat şi nu a fost făcut pentru un număr de consumatori atât de mare cât are acum şi pentru aceasta o să intervenim cu un grup de pompare”, a spus Traian Pătrăşcoiu, care a adăugat că s-a aprobat în AGA o suplimentare a bugetului cu 100.000 de lei pentru realizarea acestei investiţii.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: