Aparegio preia reţelele de apă din şase comune

Principalul operator de apă şi canal din judeţul Gorj, Aparegio, va prelua în cel mai scurt timp alte şase reţele de apă. Este vorba, printre altele, despre Scoarţa, Runcu şi Peştişani. Cert este că aceste administraţii au reţele de apă de ani buni, însă gestiunea lor este lăsată la voia întâmplării. De exemplu, la Peştişani, primăria nu are niciun angajat care să deservească acest sistem.

Aparegio SA va prelua în lunile care urmează mai multe reţele de apă din judeţ. Fără datorii, spun primarii care urmează să paseze aceste reţele în curtea Aparegio. „Ca şi repercusiuni nu există, pentru că noi am făcut anumite calcule matematice dorind să înfiinţăm un serviciu de utilităţi publice cu personalitate juridică la nivelul comunei noastre, iar costurile de administrare a reţelelor depăşesc costurile pe care Aparegio le practică la nivel de judeţ. Este în avantajul cetăţenilor. Datorii nu există, reţelele sunt noi, respectiv după anul 2008-2009, toate sunt funcţionale”, a declarat Adi Cîmpeanu, primarul din Runcu.

Situaţie mai dificilă în comuna Peştişani. Aici oamenii au apă de ani buni, însă potabilitatea acesteia este îndoielnică, iar primăria nu are niciun salariat care să deservească acest serviciu. „Majoritatea comunei primeşte apă nepotabilă, iar la ora actuală singurul operator din Gorj este Aparegio şi prin ADIA se va face delegarea serviciului de apă şi canal către furnizor. Primăria Peştişani nu are niciun angajat pentru reţeaua de apă, sunt probleme cu autorizarea acesteia, aşa că singura şansă pentru viitor de a avea apă potabilă în comună este de a se opera prin Aparegio”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peştişani. 

Vizualizări: 2,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: