APIA face plăţi în avans

APIA Gorj a început autorizarea la plată a fermierilor care şi-au depus cereri pentru subvenţia pe suprafaţă, în Campania 2016. Fermierii vor primi un avans de 69% din cuantumul subvenţiei, banii urmând să le ajungă în conturi începând de săptămâna viitoare. Potrivit conducerii APIA Gorj, sumele sunt mai mari decât anul trecut.

APIA Gorj a efectuat controale administrative şi a început autorizarea la plată a fermierilor care au solicitat subvenţii pe suprafaţă. Vor fi plătite subvenţiile în avans pentru patru scheme de plată. „Procentul aprobat la nivel naţional este 69% din cuantumul plăţilor directe pentru patru scheme de plăţi. Este vorba despre plata unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pe înverzire şi plăţile pentru tinerii fermieri. Noi am început autorizarea la plată şi sperăm ca începând din această săptămână să intre banii în conturile fermierilor. Termenul limită este data de 30 noiembrie”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
În acest an, cuantumul total al subvenţiei pentru Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) este de 96,88 de euro/hectar. Potrivit conducerii APIA Gorj, subvenţiile sunt mari ca anul trecut. „În acest an cuantumul plăţilor directe este superior faţă de anul anterior, respectiv: pentru SAPS subvenţia este echivalentă a 97 de euro/hectar, faţă de 79 de euro/hectar cât era anul anterior; plata redistributivă- nivelul 1 - 5 euro/hectar, nivelul 2 - 48,85 euro/hectar; plata pe înverzire- 57,37 euro/hectar, iar plata pentru tineri fermieri- 22,87 euro/hectar”, a precizat Constantin Negrea.
La nivelul judeţului peste 18.000 de fermieri vor beneficia de plata în avans a subvenţiilor pe suprafaţă.

Vizualizări: 3,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: