APIA Gorj face ultimele plăţi la subvenţia pe suprafaţă

APIA Gorj va începe, de miercuri, să plătească diferenţa de 31% fermierilor care au primit avansul de 69% din subvenţia pe suprafaţă. De asemenea, vor fi plătite şi celelalte măsuri de sprijin. Potrivit conducerii APIA Gorj, banii vor intra în conturile fermierilor până la sfârşitul lunii.

Fermierii gorjeni vor primi ultima tranşă din subvenţia pe suprafaţă, până la sfârşitul anului. APIA Gorj va începe plăţile finale în aceste zile. Pe data de 5 decembrie a apărut nota de plăţi finale, dar luni şi marţi aplicaţia nu a fost funcţională. „Cu siguranţă, de miercuri vom începe să facem plăţile finale. Plătim 31% pe schemele directe, pentru care am plătit avans de 69%. Vorbim de SAPS, de plata redistributivă, de plăţi benefice pentru climă şi mediu, precum şi de micul fermier. De asemenea, discutăm de Măsura 214 din vechiul PNDR, de Măsura 10, doar pachetele IV şi VII, precum şi de Măsura 13”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.
Pentru măsurile pe dezvoltare rurală s-a acordat deja un avans de 84%, urmând ca acum să se plătească diferenţa de 16%. În campania 2016, la APIA Gorj, au fost înregistrate un număr de 18.329 cereri pentru subvenţii, din care 1.599 cereri numai în sector animalier. De asemenea, în procedura de control în teren au fost eşantionaţi 356 de fermieri.

Vizualizări: 3,802

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: