ARD, aceeași mizerie

Ce e aia ARD? Ce elite, mă?! Voi sunteți elite? Voi sunteți curați? Voi sunteți tineri? Voi, mă?! Voi vreți să fiți buturuga mică și curajoasă care răstoarnă carul mare? Păi, în primul rând voi sunteți TREI partide. Alianțele sunt labe triste. Măcar ăia de la USL au făcut o labă tristă cu folos, că uite, au peste 50% în sondaje mulțumită swingărelii ăleia sinistre. Dar ăștia de la ARD au făcut o labă tristă de toată jena. Adică la PDL, un partid obosit și muribund cu 15-20%, s-au alipit două partide noi și dornice de afirmare, rezultând astfel ARD, care ce e? Exact, un partid obosit și muribund cu 15-20%. Nu știu ce calcule și-au făcut Neamțu și Ungureanu, dar și le-au făcut prost. Cum să te aliezi cu blagaudreavideanuberceanuanastase, totuși? E ca-n legea entropiei: dacă pui o cană de vin într-un butoi cu urină, obții urină. Dacă pui o cană cu urină într-un butoi cu vin, obții tot urină.

Vreți să vă bage în seamă tinerii inteligenți și populația care nu votează de obicei? Vreți să treceți drept idealiști? Bine! Zbateți-vă, atunci! Urlați că vă asupresc sistemele, că vă calcă mașinile de vot ale marilor partide pe gât. Și, mai ales, RĂMÂNEȚI SINGURI, pentru că mereu cantitatea a afectat grav calitatea. Veți pierde alegerile. Veți fi săraci. Veți suferi. Va râde lumea de voi la televizor. Și nu vă va păsa, bă! Pentru că o să fiți șmecheri. O să vă zâmbească complice și ăia care nu vă vor fi votat. O să se teamă în secret de voi și ăia care v-au înfrânt. N-o să fiți parlamentari (nu curând, în orice caz), dar o să fiți modele, vedete rock, poate se vor scrie cărți despre voi. Cu siguranță sute de articole. Veți muri și veți fi liberi.

Dar nu, tinerii onaniști de dreapta n-au vrut să fie așa. Ei au dat din coate doar cât să-i bage dinozaurii în seamă. Apoi s-au crăcănat și s-au lăsat deflorați la prima sugestie a libidinoșilor bătrâni. Și, astfel, procesul a început. Procesul de dinozaurizare a așa-zisului sânge proaspăt. În politică e ca-n viață, băi, Ungurene: nu poți fi un pic virgin. Și, mai grav, odată dezvirginat, așa rămâi. Trist personaj, Ungureanu ăsta. Momentul lui de glorie a rămas acela în care a fost mai deștept decât Gâdea, la un interviu televizat. Acolo s-a oprit. De-atunci n-a mai fost mai deștept decât nimeni.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: